USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через борги заарештували 93% акцій Укртелекому Ахметова

19 Серпня 2019 20:53
Виконавча служба наклала арешт на майже 93% акцій Укртелекому за борги власника пакета акцій Укртелекому ТОВ ЕСУ перед Ощадбанком.

Про це повідомляє пресслужба Ощадбанку в понеділок, 19 серпня.

«У встановлені проспектом емісії терміни ТОВ ЕСУ не здійснило погашення облігацій і не сплатило нарахований купонний дохід, у зв’язку з чим Ощадбанк стягнув заборгованість у судовому порядку», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що судові процедури тривали майже два роки.

«При цьому ТОВ ЕСУ намагалося в судовому порядку отримати розстрочку виконання рішень судів, однак Верховний Суд визнав обґрунтованою позицію Ощадбанку, – і розстрочка була скасована», – заявили в прес-службі Ощадбанку.

Підкреслюється, що заарештовані акції Укртелекому повинні бути продані в процедурі виконавчого провадження з публічних торгів для погашення боргів ТОВ ЕСУ перед банком у розмірі майже 1,8 мільярда гривень.

Наразі кінцевим бенефіціаром ТОВ ЕСУ є Рінат Ахметов.

В березні 2017 року, як пише "Новое время", ТОВ ЕСУ мало погасити облігації на 4,6 млрд грн, однак допустило дефолт. Найбільші власники цих паперів – Ощадбанк і Укрексімбанк (по 2 млрд грн). Випуск цих паперів сприяв процесу приватизації Укртелекому.

У 2015 році Укртелеком приєднався до переговорів ТОВ ЕСУ з Ощадбанком і Укрексімбанком щодо боргу його власника по облігаціях. Тоді Укртелеком взяв на себе зобов`язання викупити у них облігації ТОВ ЕСУ загалом на 2 млрд грн (по 1 млрд грн у кожного з держбанків) та сплатити відсотки не пізніше 15 березня 2017 року). У заставу держбанкам були передані акції Укртелекома. Планувалося, що погашення боргів відбудеться за рахунок коштів від продажу 3G-оператора Тримоб для МТС Україна, але ця угода зірвалася.

Як повідомлялося, Фонд держмайна продав 92,79% акцій Укртелекома в 2011 році за 10,6 млрд грн. Фінансуванню відповідної операції сприяв у тому числі випуск облігацій ТОВ ЕСУ на 4,6 млрд грн, більшість з яких були викуплені Ощадбанком та Укрексімбанком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ото ж Показати IP 20 Серпня 2019 09:31
почалися розподілення потоків грошей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus