USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через волинську митницю намагалися провезти 10 кг бурштину

20 Листопада 2015 14:40
9, 9 кілограма бурштину намагалися провезти через митний пост «Устилуг», двоє громадян України, – інформують у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Так,необроблене каміння жовто-коричневого кольору виявили в ході проведення митного огляду в легковому авто.

Різної форми та розміру камінці громадяни України приховали від митного контролю в повітропроводах панелі приладів з боку капоту, в панелі даху, а також між сидінням та спинками другого ряду крісел.

Щоб зробити цей вантаж менш помітним, бурштин різновиду сукциніт розклали в поліетиленові пакети, які обгорнули скотчем.

Громадяни, котрі перевозили каміння спрощеною смугою руху «зелений коридор», згодом переконували митників, що не знали про заборону на вивіз бурштину та не володіли інформацією по його реальну цінність.

Тим часом, експерти достеменно встановили, що вартість 9,9 кг бурштину в якості сировини – 258 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
р. Показати IP 20 Листопада 2015 15:43
а прізвища ті громадяни мають
Анонім Показати IP 20 Листопада 2015 19:48
прочитайте статтю яка перед вашою розміщена найдіть того чоловіка і він вам все вирішить
Олег Показати IP 20 Листопада 2015 21:51
Шановна, редакція! Перевіряйте актуальність висвітлюваної Вами інформації... Події про які Ви пишете мали місце 12 вересня поточного року. Крім того, бурштин не "виявили", а водій самостійно задекларував та надав добровільно надав працівникам митниці бурштин для огляду. P.S. Доречі, вивезення дорогоцінного каміння (зокрема бурштину) за кордон чинним законодавством України не заборонене... Відповідно до ч.2 ст. 373 МК України, порядок вивезення (пересилання) громадянами за межі митної території України дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та виробів із них, а також культурних цінностей з метою їх відчуження визначається Кабінетом Міністрів України. Згідно з пунктом першим Постанови Кабінету Міністрів України №448 від 21.05.2012 року «Про порядок вивезення (пересилання) за межі митної території України громадянами дорогоцінних металів ( за винятком банківських металів, пам'ятних та ювілейних монет України із дорогоцінних металів), дорогоцінного каміння та виробів із них, а також культурних цінностей з метою їх відчуження»установити, що вивезення (пересилання) за межі митної території України дорогоцінних металів ( за винятком банківських металів, пам'ятних та ювілейних монет України із дорогоцінних металів), дорогоцінного каміння та виробів із них з метою їх відчуження здійснюється у разі, коли сумарна фактурна вартість дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та виробів із них не перевищує суму, еквівалентну 10000 євро ( крім заборонених до вивезення за межі митної території України), шляхом вчинення дій, усного або за бажанням власника таких товарів чи на вимогу посадової особи митного органу письмового декларування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus