USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Через «Ягодин» везли плити з вапняку вартістю майже півмільйона

27 Липня 2015 09:44
На Волині зупинили спробу незаконного переміщення товару загальною вартістю понад півмільйона гривень. Плити з вапняку загальною вагою 20,8 тонни та вартістю 23,6 тисячі євро з порушеннями митних правил мав намір транспортувати громадянин України через митний пост «Ягодин». Про це інформують у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Для проведення митного контролю товару, водій транспортного засобу надав посадовим особам Волинської митниці ДФС товаросупровідні документи, згідно з якими загальна вартість товару становить 9,8 тисяч євро.

З метою перевірки законності переміщення через митний кордон України вказаного товару фахівці митниці направили запит до відправника та продавця товару – компанії з Німеччини.

Після отриманої відповіді встановили, що справжня вартість транспортованого товару у 2,4 рази перевищує задекларовану для митного оформлення і на момент переміщення через митний кордон України становить 552 тисячі гривень за курсом Національного банку України.

Відтак, за ознаками переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо його вартості, відносно комерційного директора українського товариства складено протокол про порушення митних правил.

Товар тимчасово вилучили працівниками Волинської митниці ДФС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus