USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через підвищення соцстандартів луцьке депо знову ризикує обрости боргами, - луцький мер

10 Листопада 2009 10:43
Через закон про підвищення соціальних стандартів, Луцькому підприємству електротранспорту доведеться додатково витрачати в місяць ще півмільйона гривень для виплати заробітної платні. Про це 9 листопада розповів луцький міський голова Богдан Шиба під час щовівторкової оперативної наради, - інформує репортере «Волинських новин».
Міський голова Богдан Шиба розповів, що завершення бюджетного року для Луцька буде досить складним, адже, на його думку, законодавчі акти Верховної Ради внесли дисбаланс у бюджетний процес.
Він додав, що лише для міської казни зміна соцстандартів «обходитиметься» у додаткових 700 тисяч гривень для виплати заробітної платні у бюджетній сфері. А ось додаткові кошти для комунальних підприємств міста, які потрібно буде витратити на зарплату, «потягнуть» на 1 мільйон гривень.
Луцький керманич додав, що досить складним буде і процес вишиковування коштів для цих цілей. «Вважаю, що таких популістських кроків не має бути», - зауважив луцький градоначальник. Мовляв, звісно, хочеться сказати про підвищення соціальних стандартів, проте це може стати причиною колапсу.
Як приклад він навів роботу Луцького підприємства електротранспорту. Луцький мер зауважив, що поява нових соцстандартів перекреслює усі домовленості із тролейбусниками, адже цифри знову потрібно переглядати. «Цифри, що прийняті на виконкомі, - практично застарілі», - зауважив луцький очільник.
Він додав, що схожа ситуація спостерігатиметься і на інших комунальних підприємствах міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
OrestN Показати IP 10 Листопада 2009 11:16
А хто має персонально відповідати за вкрадені гроші зарплат тролейбусників за 5 місяців? Інакше це буде продовжуватись у майбутньому. Якщо директор фірми не спроможний платити за роботу своїх працівників - то такий горебізнесмен має піти. Піти мають чиновники, які кришують подібні фірми-трутні.
Куратор Показати IP 10 Листопада 2009 11:30
Нє, ну хіба не йолки-палки. Ті владці перед виборами зовсім подуріли. Я звичайно рада отримувати вищу зарплату, але думаю зараз це не доцільно. Це разом усе піднімається і комулка, і проїзд, і ... податків більше вираховується. А у нас, кажуть, криза. І грошей в казні немає, то з чого ж ті доплати зроблять? Знову борги будуть чи згадаємо що таке "отоварка"?
Українець Показати IP 10 Листопада 2009 11:48
Янукович хоче повністю зруйнувати Україну і віддати її Росії. З Януковичем все ясно. А от чого ж Ющенко пішов на союз з Януковичем? Невже якщо йому не світить президенство, то й Україна не має права існувати?
Дядечко Показати IP 10 Листопада 2009 12:53
І не тільки депо...
Roma Показати IP 10 Листопада 2009 13:20
Навіщо Шиба тоді заварив кашу під назвою"маршрутки для депо" краще б взяли за ті кошти нові тролейбуси і помалу б оновлювали рухомий склад.
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 14:44
Богдан Павлович має рацію, адже зарплатня бюджетників і без того на волосинці висить, аби до новорічних свят було чим зароблене виплатити, не кажучи вже про якісь додаткові кошти. А де ті додаткові гроші брати ніхто не сказав?
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 14:49
А тролейбусники знову опиняться в повній ж... (вибачте, інших слів не находжу).
Українець Показати IP 10 Листопада 2009 21:24
А давайте будемо платити в маршрутках за проїзд по5,00грн,і вирішувати проблеми депо.У всьому світі громадський транспорт є збитковим,в Лондоні,Токіо,Москві,Нью Йорку,і держава компенсує витрати.А наш мер вирішив,що лучани повинні скинутись на зарплату деповцям і підняли ціну за проїзд до 2,00грн в маршрутках,хоча за два тижні до того,ну може три, на сесії вирішили не піднімати цін за проїзд.І мабудь Шиба добре знає,що перевізники приховують реальні доходи,в тому числі і депо.Думає як викрутитись з даної халепи,бо це ж його наполягання стали причиною того,що взяли в лізинг автобуси,хоч багато депутатів були категорично проти.За лучан зовсім не дбає,бардак в місті.Шкодую,що голосував за цього Шибу.
TFA Показати IP 10 Листопада 2009 23:06
Українець, хотів би я побачити, щоби ти зробив на місці Шиби. На тебе давлять, проблеми треба вирішувати. Думаю, ти б те саме зробив би. Тим більше, було економічне обгрунтування на підвищення проїзду, це не зі стелі взяли і підвищили.
лучанин Показати IP 10 Листопада 2009 23:43
а хто ж буде відповідати?колишній керівник ЛПЕ пішов на підвищення ,всіх профільних керівників він як "влаштовував",так і влаштовує,а ще більше керманичам міста подобаються відкати,отримані зі старого місця роботи і вже з житлово-комунального департаменту...як же треба ненавидіти лучан,щоб такого горе-керівника поставити на комуналку обласного центру.поки ще обласного,бо з таким мером та й без тролейбусів Луцьк перестане таким центром бути.А меру порада:треба менше красти,а не просити грошей у Тимошенко.
alex Показати IP 10 Листопада 2009 23:46
Вся проблема в тому, що розвелось дуже багато лже-пільговиків. А в цьому велика провина місцевих органів.
Українець Показати IP 11 Листопада 2009 09:18
TFA 10 листопада, 23:06 На місці Шиби мене не побачать,бо в мери ідуть люди,які не бояться тиску.Шиба як балотувався,то обіцяв багато,зокрема, благоустрій міста почнеться з околиць.Хто живе на околиці знає який там благоустрій.А я мера обирав для того,щоб він працював для лучан а не для себе і окремих людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus