USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Чи буде «Батьківщина» в центрі Луцька телецентром?

17 Лютого 2015 18:17
Вже за 10 днів буде готовий орієнтовний кошторис робіт, які б перетворили колишній кінотеатр «Батьківщина» в омріяний телецентр. Владці Волині нібито і «за» розвиток цього проекту, але наразі не можуть сказати, чи потягнуть такий об’єкт. Сподіваються, щоправда, на зведений бюджет області та допомогу інвесторів.

Так, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик оглянув приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина», що у Луцьку на П’ятничній гірці. Колишній храм кіно нині не використовується: ще у 2004 році там взялися облаштовувати потужний телецентр для ВОДТРК, одначе перебої з фінансуванням не дозволи втілити в життя телевізійний проект для Волині. Закономірно постало запитання: як діяти далі, адже будівля, зведена ще в 1939 році й котра є пам’яткою архітектури місцевого значення, не може стояти без діла посеред обласного центру й поволі руйнуватися, - пишуть у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Оглянули, що вдалося зробити волинським телевізійникам за 10 літ, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, Луцький міський голова Микола Романюк, директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Володимир Банада, його заступник Ростислав Лісовий, генеральний директор ВОДТРК Ольга Куліш, директор Волинської філії ДП ДНДІ ПМ «Діпромісто» Ярослав Довгополов, директор ТзОВ «Шинака Україна» Михайло Квятковський.


Так, у приміщенні коштом ВОДТРК встановили дахову котельню, замінили дах над адміністративно-редакторською частиною будівлі, відремонтували електрощитові, здійснили капітальний ремонт систем внутрішнього опалення апаратно-студійного комплексу, замінили вікна тощо. Що важливо – проклали 12 ниток оптоволокна, провели частину будівельно-монтажних робіт. Однак мова лише про першу чергу. Адже, якщо навіть вдасться реконструювати колишній кінотеатр під сучасний телецентр (а з поставкою обладнання обіцяє допомогти столиця), то необхідно ще й довести до ладу прибудоване адміністративно-редакційне приміщення, яке визнали аварійним.

На все, включно з обладнанням, потрібно 28 мільйони гривень. Щоправда, за цінами 2013 року. Будівельні роботи, згідно з підрахунками проектантів, два роки тому обійшлися би у 8,5 мільйонів.

Губернатор висловився «за» роботу телецентру, однак наголосив на тому, що варто визначитися, чи є взагалі можливість потягнути такий об’єкт.
Одразу очільник області зауважив, що на обласний бюджет не варто розраховувати, мовляв, справи зовсім не оптимістичні.

Та є, з його слів, 16 районів та міста. Тому варто обговорити питання залучення коштів зі зведеного бюджету області, адже ВОДТРК охоплює практично всі куточки краю.

Відповідну ідею підтримав і Луцький міський голова.


«Сьогодні багато говорять про громадське мовлення, - зауважив голова облдержадміністрації. – Але місцеве телебачення фактично належить громаді. То чому ж активісти, представники бізнесу та всі небайдужі до справи також не можуть долучитися: варто відкрити рахунок для благодійних внесків на хорошу справу – розбудову регіонального телецентру. Якщо напрацюємо механізм на місці й винайдемо певну суму коштів, то й із Києвом про виділення коштів легше буде говорити. Але ми маємо попрацювати!»

Так, зрештою владці вирішили: голова облдержадміністрації та голова облради звернуться до керівництва районів та міст Волині з проханням розглянути можливість фінансової підтримки місцевим телевізійникам. Відповідний лист спрямують також і представникам бізнесу та інвесторам. Сподіваються й на підтримку обранців народу, адже народні депутати також можуть долучитися до справи й пролобіювати інтереси місцевого теле- та радіомовника у парламенті.

Тож, обіцяють владці, справа зрушиться з місця - за 10 днів буде готовий орієнтовний кошторис робіт.

«Зрозуміло, що таке приміщення у самому центрі Луцька не простоюватиме, - підсумував Володимир Гунчик. – Його запросто можна перепрофілювати чи продати, але… Сьогодні ми не вправі мислити виключно економічними категоріями».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
дідо Показати IP 17 Лютого 2015 18:28
Давно пора продати ВТ, вистачить дотувати притулок для безробітних.Нафталінове телебачення нездатне заробляти само на себе , тільки чинуші піаряться за народні гроші.
дідо до дідо Показати IP 17 Лютого 2015 22:44
ВТ-моє улюблене телебачення! Жити без цікавих передач ВТ-не можу!
Крук Показати IP 17 Лютого 2015 19:03
Чудовий був колись кінотеатр, з неповторною атмосферою...
МИ колай Показати IP 17 Лютого 2015 19:31
А хтось може назвати цифру витрат із держбюджету, що пішли на реконструкцію цього довгобуду, що, як свідчать освідомлені люди, для декого перетворився на пральню по відмиванню коштів.
:) до МИ колай Показати IP 17 Лютого 2015 21:27
на Шинаку подзвоніть
рижков сергій Показати IP 17 Лютого 2015 19:39
3 години в день для Громадьского телебачення даєте ? Будемо шукати гроші...
Анонім до рижков сергій Показати IP 18 Лютого 2015 10:24
спочатку знайдіть кошти для свого громадського хоча б на півгодини, а тоді вже допомагайте іншим. а ще ведучих достойних запросіть, а не ...
обс Показати IP 17 Лютого 2015 20:10
реконструкцію у 1998 році починала фірма Олві, а не у 2004 Шинака
глядач Показати IP 17 Лютого 2015 20:25
Куліш не зможе нічого зробити для розвитку ТБ. Це не керівник.
7 сектор Показати IP 17 Лютого 2015 21:03
Цікаво яка пад**а тримає для себе Будинок офіцерів????
обс до 7 сектор Показати IP 17 Лютого 2015 22:33
на балансі у божедарника
Лучанин Показати IP 17 Лютого 2015 22:13
Фантазери! Ви всього наробите!
Вася Показати IP 17 Лютого 2015 22:52
Ви, що подуріли? Ще з тих бідних районів гроші знімати? Нашо плодити ніщєту? Не рентабельне - до дідька! Так як воно веде інформаційну політику, що ніхто його не дивиться, то до д***и така інформаційна політика.
Пєтя до Вася Показати IP 17 Лютого 2015 23:06
Ніхто не дивиться, але всі знають, що там показують. От парадокс :)
Вася до Пєтя Показати IP 18 Лютого 2015 00:15
А що показують? Ну, новини показують, волинський хор, ще що? То за це має тепер ще село додатково платити? Може, хай за ці гроші лампочки придбають і на дорогах в фанарі повкручують?
Пєтя до Вася Показати IP 18 Лютого 2015 10:22
І новини будуть фанарі розказувати?
Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 09:01
у васі справді фантазії вистачає на лампочку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus