USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Колишній кінотеатр у Луцьку використовуватиме не лише ВОДТРК

5 Березня 2015 21:34
Палац культури, який використовуватимуть як для зйомок телепрограм, так і для концертів та спортивних змагань, - таким бачать майбутнє колишнього кінотеатру «Батьківщина» в облраді.

Приміщення Волинської обласної державної телерадіокомпанії відвідали депутати облради під час дня депутата 5 березня.

Генеральний директор ВОДТРК Ольга Куліш розповіла, що у 1993 році обласна влада передала на баланс телерадіокомпанії, залишивши у власності міської та обласної громад приміщення за адресою вулиця Горького, 12 (нині – П’ятницька Гірка). Йдеться про приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина» та чотириповерхову прибудову (де розташовувалося підприємство «Волинькіновідеоцентр»). З того часу у прибудові знаходився редакційний комплекс ВОДТРК, після косметичного ремонту, з її слів, прибудова цілком надавалася до роботи.





В іншій частині будівлі розпочали працювати над пошуком коштів для створення телецентру. З 2004 по 2011 рік профінансували приблизно 700 тисяч гривень на будівельні роботи у цьому комплексі у рамках комплексної програми розбудови державного телерадіопростору Волині. У 2012 році прийняли нову програму, термін дії якої завершується цьогоріч (на будівельні роботи знову надали орієнтовно 700 тисяч гривень з обласного бюджету).

За кошти обласного бюджету, держбюджету та власні кошти ВОДТРК встановили котельню, перекрили дах над редакційним корпусом, повністю замінили систему опалення, вікна в редакційному корпусі, зведені стіни апаратних, у великому залі залили нову підлогу, встановили металеві конструкції для того, щоб тримати освітлення (стелі в кінотеатрі були з очерету, тож не витримали б ваги обладнання).



Обладнання для телецентру, з її слів, коштує значно більше, ніж будівельні роботи, і отримати його хочуть за кошти держбюджету (потрібно орієнтовно 80 мільйонів гривень за цінами «за станом на вчора»). Від обласного бюджету очікують 22,4 мільйона гривень на завершення будівництва.

Обранцям волинської громади продемонстрували студію майбутнього телецентру площею 425 метрів квадратних, 9,8 метра заввишки, розрахований на оснащення вісьмома камерами, системою підвісного спецосвітлення з розрахунковим навантаженням 150 кілограмів на метр квадратний (змонтувати потрібно понад 100 світильників). Окрім цього, телецентр розрахований на інформаційну студію площею 60 метрів квадратних, дві режисерські апаратні, а також п’ять апаратних і відеоархів. Для енергетичного забезпечення вже змонтували електрощитову потужністю 168 тисяч кіловат.

Зі слів Ольги Куліш, зал планують використовувати не лише як телестудію, а й як приміщення для заходів обласного значення (наприклад, як концертну студію).

Голова облради Валентин Вітер зазначив, що область, місто та держава будуть зацікавлені у тому, щоб мати зал, можливість користуватися яким мали б усі охочі (для зустрічей, концертів та змагань). Так, нині в області є проблеми із проведенням спортивних змагань міжнародного рівня. Лише за таких умов, з його слів, можна говорити про співфінансування та співпрацю.



Після огляду приміщень колишнього кінотеатру депутатам показали аварійну прибудову (яка, власне, є обласною комунальною власністю). Дехто з депутатів поцікавився, чому кошти з обласного бюджету використовувалися на розбудову приміщення, що перебуває у власності міської громади (колишнього кінотеатру), в той час, коли з міського бюджету роботи абсолютно не фінансувалися. Зі слів Ольги Куліш, для ремонту адміністративного будинку також використовували кошти з обласного бюджету, а також чимало власних коштів ВОДТРК.

Вона зауважила, що чотириповерхову прибудову звели за радянських часів на «смітті» (насипному ґрунті), тож вона почала давати тріщини. Гендиректор Волинської ОДТРК зауважила, що деякі двері в будівлі вже не відчиняються, настільки вона просіла. Наразі всі журналісти перебувають у медіадомі на вулиці Словацького, 9. Існує проект на ремонт та укріплення цього приміщення (у цінах 2011 року – 1,845 мільйона гривень), нині Діпромісто переробило кошторис.



Валентин Вітер зазначив, що, на його думку, будівля повинна бути у спільному користуванні. З його слів, найбільш доцільно облаштувати у ньому палац культури, який можна використовувати як для громадських організацій, так і для спортивних команд, а також давати можливість ВОДТРК та іншим засобам масової інформації використовувати приміщення для своїх потреб. Профінансувати його будівництво можна, мовляв, лише у такому випадку. Водночас він визнав, що цього року надати кошти на ремонт з обласного бюджету неможливо, адже є значно важливіші питання і більш нужденні люди.

«Це питання відкладається. На сесію 20 березня, де буде розподіл перехідних коштів, коштів бюджету розвитку, ці кошти не заплановані», - повідомив голова облради, підкресливши, що повинно йтися про співфінансування з обласного, міського та державного бюджетів.



Після отримання субвенції з державного бюджету можна буде визначити кінцеву ціль щодо призначення цього приміщення. Валентин Вітер зауважив, що наразі питання про передачу приміщення колишнього кінотеатру з міської комунальної власності в обласну не стоїть. Він наголосив, що важливо визначити цільове призначення приміщення. З Ольгою Куліш вже дійшли згоди про те, що це не буде лише павільйон для зйомок ВОДТРК.

Зі свого боку, перший заступник голови облради Олександр Пирожик повідомив, що міський голова Микола Романюк готовий цьогоріч знайти у міському бюджеті мільйон гривень на вирішення питання (досі мер не виявляв ініціативи щодо фінансування будівництва телецентру, приміщення якого є власністю міської громади). На думку Олександра Пирожика, перш за все повинен бути створений медіацентр, адже це нині є питанням національної безпеки.

Нагадаємо, нещодавно об’єкт оглянув голова облдержадміністрації, який підтримав ідею створення телецентру.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Одне питання!!! Показати IP 5 Березня 2015 21:50
А генерал-фельдмаршал козачества,тисячаразовий кавалер орденів та медалів Петро чому не на передовій?Прикриває з тилу?Не все ще розпиляв?
прєдатєль до Одне питання!!! Показати IP 6 Березня 2015 14:16
А йому в Луцьку комфортніше дупчитись:-)
Петро Показати IP 5 Березня 2015 22:48
Цікава концепція! Телецентр, палац культури і спортзал! Маразм! Ви про які цифри говорите, опустітьсі на землю! Ви нічого не зробите і нічого не буде, уся країна перетворена на таку будівлю, як на цих яскравих фото! А Пирожик хворий на всю голову чи щось курить!
петро Показати IP 5 Березня 2015 23:44
Якщо буде десять господарів і десять няньок,то буде бедлам ,свара і дурниця. Навіть сумнівів не викликае створення телецентру з добрячою телесвітлоапаратурою,з шикарним звуковим обладнанням для зйомок ток-шоу,шоу програм,політичних диспутів,зустрічей з видатними людьми і т.п.І все надати у керування ОДТРКА.
Пирожик хворий Показати IP 6 Березня 2015 02:31
На голову
Тамара Показати IP 6 Березня 2015 05:40
Не беруся визначати, хто має бути господарем приміщення у центральній частині міста... Проте, дозвольте зауважити: кожне місто, в якому поважають громаду, має Український дім, Будинок громад, Народний дім української громади (м. Перемишль), Народний дім (м. Рівне), Культурно-просвітницький центр (м. Коеель) та ін... Про їх призначення і джерела фінансування представники влади на Волині, очевидно, знають...
Отто Показати IP 6 Березня 2015 06:41
Дивлячись на ці фото, ні як не можу вловити ту ділянку проведеної титанічної роботи в яку вкладені 700 тис. таких омріяних та отриманих народних гривен. Може панночка Ольга Куліш надасть підказку у цьому квесті?
Підказочка до Отто Показати IP 6 Березня 2015 06:49
Уважно вдивіться у її фото та зрозумієте де знаходяться хом'ячкові державні засіки.
Анонім до Отто Показати IP 6 Березня 2015 07:36
Згідна на 100%!як то треба було нііііічого не робити ,щоб довести примішення, обладнання до такоі руіни... То ж щороку, напевно, виділялись кошти на розвиток, обладнання, поточні ремонти. Жах!!!!!
тупий поліщук Показати IP 6 Березня 2015 07:11
Організований медіапривід на тему "Влада не спить. Влада думає". Отже, скоро вибори.
громада Показати IP 6 Березня 2015 08:30
Ну поєднання знімального майданчика і спортивної арени... це мабуть лише наші можуть так "надумати"!:))) Ганьба!!! А чого дивуватись коли там такі "специ" як Пирожик, Собуцький, Блінова...:)))
так до громада Показати IP 6 Березня 2015 10:11
і пан Вітер, великий реформатор волині.......
М-ДА Показати IP 6 Березня 2015 09:08
Чергова фінансова афера з відмивання коштів. У громади не хочете спитати, що робити? Чому такі питання на десятки мільйони вирішуються так?
Думка вголос Показати IP 6 Березня 2015 09:12
Спортивний зал , концертний зал та інформаційна телестудія справді зовсім несумісні речі, тільки Романюк міг на таке повестися. А Вітер молодець , правильно говорить.
метла до Думка вголос Показати IP 6 Березня 2015 10:15
треба вичищаті цих ініціаторів: Спортивний зал , концертний зал , інформаційна телестудія , база ТРОСНЕ.....
Буратіно Показати IP 6 Березня 2015 14:18
Це все панти: після ремонту вийде суперовий Карабас Барабас-2. Головне з бюджету гроші дати' а там зробимо швидко, якісно... Як для мене:-)
стоп Показати IP 7 Березня 2015 17:09
просто хочуть украсти
Віктор Показати IP 21 Вересня 2015 15:55
Ну як же так можна?! Будівля в аварійному стані, а керівники одтрк встановлюють у ній металеий каркас для софітів? Ну є щось у голові, чи тільки керуються жадобою до наживи? Чому не займуться цим питанням правоохоронні органи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus