USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи встигли на Волині посіяти озимину

22 Жовтня 2013 08:27
Посів озимих культур завершується в Україні. Аграрії максимально використали погодні умови та вже засіяли озимими 6,6 мільйона гектарів. Зокрема посіяно понад 83% озимої пшениці та практично завершений посів ріпаку. Та аби зберегти вал зернових, структуру посіву ярих культур навесні переглянуть, залежно від перезимівлі озимих. Про це сьогодні, 21 жовтня, на брифінгу під час засідання Кабінету Міністрів повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Аграрії максимально скористалися теплою погодою та вже засіяли 6,6 мільйона гектарів озимих культур, тобто понад 81% до прогнозу. А це оптимальний обсяг, який можна було засіяти протягом сприятливих погодних умов», − зазначив посадовець.

Щодо Волині, то наші аграрії встигли впоратися із сівбою вчасно. Усі заплановані 165 тисяч гектарів засіяні озиминою.

«Погодні умови сприяли роботам. Найбільше – озимих пшениці, ячменю, ріпаку. Сприяє температурний режим – досить активно розвивається озимина. Будемо сподіватися, що перезимує також добре», − розповів Волинським Новинам начальник департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

Зазначимо, що цього року засіяли трішки більше площ, ніж торік.

Аграрії області також завершують збір врожаю цього року. На полях ще залишилася кукурудза на зерно та соя, яких зібрали з більш як 80% усіх площ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus