USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чиновники не знають, скільки грошей обіцяти селянам

19 Травня 2011 14:01
В цьому році на Волині майже 20 агропромислових підприємств мають отримати гроші на здешевлення відсоткових кредитів, проте держава досі не встановила механізмів перерахування грошей для окремих закладів та не визначила ліміту, на який місцеві органи влади можуть розраховувати, роздаючи ці державні допомоги.

Про це 19 травня йшлося під час засідання комісії з питань кредитування підприємств агропромислового комплексу.

За словами заступника начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергія Кочкіна, раніше на кожну область передбачалася конкретна сума, яку спрямовували на здешевлення кредитів, однак вже два роки лімітів не встановлено.
«Рішення щодо участі підприємств у програмі по здешевленню кредитів ми приймаємо, але чи будуть ці гроші, поки нікому не відомо», - констатував Кочкін під час засідання.

Водночас чиновники кажуть, що тим підприємствам, на яких під час перевірок були виявленні факти нецільового використання державних грошей, у наданні коштів для здешевлення кредитів відмовляють.

В управлінні агропромислового розвитку навіть планують створити «чорний список» таких порушників.

За словами чиновника, станом на 1 січня 2011 року на Волині сьогодні взято кредитів за цією програмою на суму 227 мільйонів гривень.

«Але це кредити, які були залучені ще у минулих роках. Деякі з них поступово виплачуються, також беруться нові. Тому рух постійний. Цього року вже також взято кредитів на суму 49 мільйонів гривень», - наголосив Сергій Кочкін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus