USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чиновниця, яка повертає активи Януковича, має розкішні маєтки за кордоном

10 Вересня 2015 23:15
Керівник Управління із повернення активів, набутих корупційним шляхом, Олена Тищенко володіє віллою у Франції через спільну з колишнім чоловіком фірму та розкішним будинком у Великій Британії вартістю 5,4 мільйона фунтів стерлінгів. Про це повідомляє програма «Схеми».

Управління створили у липні при Міністерстві внутрішніх справ, щоб пришвидшити повернення закордонного майна режиму Віктора Януковича. Але закордонні маєтки самої Тищенко не відображені чітко у її декларації.

Олена Тищенко розлучена зі своїм колишнім чоловіком бізнесменом Сергієм Тищенком, але за станом на 7 вересня 2015 рого року вони залишаються бізнес-партнерами.

Згідно з випискою з відкритого реєстру нерухомості у Франції, колишнє подружжя володіє маєтком через фірму SCI DU GRAND CHENE.


Цей же документ показує, що Олена Тищенко, Баранова у дівоцтві, та Сергій Тищенко мають спільну адресу реєстрації у Великій Британії. Вілла вартістю 5 мільйонів 400 тисяч фунтів стерлінгів розташована в районі Вейбрідж.


Згідно з інформацією агенції Curchods, ціни на нерухоме майно в цьому районі Британії становлять від 7 до 20 мільйонів фунтів стерлінгів за будинок. Розкішні будинки «ховаються» у лісі, вулиць як таких немає, хіба що просіки, головну дорогу перегороджує шлагбаум, на якому зазначено, що далі дорогу закрито для всіх, хто не мешкає у цьому районі (St George's Hill) або не є членом місцевого ґольф-клубу.
У розпорядженні редакції програми «Схеми» є три останні декларації про доходи та майно Олени Тищенко. Документи заповнені з проміжком у три місяці з різною інформацією про закордонне нерухоме майно, земельні ділянки та мільйонні доходи. Але сама Тищенко, яка є юристом за освітою, говорить, що різниця виникла просто через самі бланки декларацій.

«Просто насправді ці декларації розроблені так дивно. У Верховній Раді запитуєш: а вказувати закордонне майно? Ні, не треба, як ми це перевіримо? Добре, не треба – то тримайте», – пояснила журналістам «Схем» Олена Тищенко.

Вона також стверджує, що свої земельні ділянки декларувала в 2014 році, коли оформлялася в адміністрацію Президента.

І Олена Тищенко, і її колишній чоловік Сергій Тищенко неодноразово були фігурантами антикорупційних журналістських розслідувань як в Україні, так і за кордоном. Зокрема, через те, що конфісковані нафтопродукти Сергія Курченка були реалізовані приватним компаніям Сергія Тищенка за заниженою ціною, держава могла втратити 250 мільйонів гривень.

Олена Тищенко тісно вплетена у скандальну справу казахського опозиціонера-мільйонера Мухтара Аблязова. Його звинувачують у шахрайстві зі збитками для Казахстану у розімірі понад 6 мільярдів доларів. У Лондоні тривають судові процеси, у яких фігурує і Олена Тищенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ку Показати IP 11 Вересня 2015 07:23
Слава Україні!!!
303 до ку Показати IP 11 Вересня 2015 10:25
тепер до злодіїв ще й тарифи потрійні добавились!
А Показати IP 11 Вересня 2015 08:20
А чого бідні - бо дурні. А чого дурні - бо бідні. І так буде, поки такі при владі.
Анонім Показати IP 11 Вересня 2015 08:39
Хто б сумнівався, що одну банду змінила інша банда. Слава злодіям!
Коля Показати IP 11 Вересня 2015 08:50
Треба і цю владу гнати. В того були золоті батони унітази а ці зажираються а для Ато і з зарплати нещасної мінімалки беруть і ще так допомогаємо а вони зажрались вже зовсім

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus