USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Де шукатимуть кошти для бюджету Луцька

15 Квітня 2014 15:14
Як міська рада намагатиметься збільшити доходи під час кризового року та в умовах жорсткої економії, йшлося під час позачергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 15 квітня.
Депутат Олександр Плісецький поцікавився у міського голови, як міська влада, окрім зменшення видатків, працює над тим, щоб збільшити обсяг надходжень у міський бюджет.

Зі слів Луцького міського голови Миколи Романюка, на розгляд сесії міської ради винесуть перелік із 36 земельних ділянок, які виставлятимуться на аукціон в оренду та на продаж, також «триває робота за наведення порядку з тими, хто сплачує лише 1% за земельні ділянки, якими користується».

Також, з його слів, триватиме робота із залучення інвестицій за лінією Європейського банку реконструкції та розвитку, МВФ тощо. Микола Романюк нагадав, що Луцьк став одним із 17 міст-переможців конкурсу фонду USAID. З його слів, нещодавно були визначені пріоритети, за якими подаватимуть пропозиції за тими чи іншими проектами. Так, спільно фінансуватимуться екологічні та енергоощадні проекти, впроваджуватимуть енергозберігаючі технології у закладах освіти та охорони здоров’я. Він висловив сподівання, що найближчим часом буде здійснена реформа місцевого самоврядування, завдяки якій чимало видатків залишатимуться у міському бюджеті. Так, він нагадав, що екологічний податок дозволяв отримувати 3 мільйони гривень на рік.

Депутат Сергій Сівак зазначив, що наразі депутати забирають фінансування у соціально незахищених верств населення – галузі освіти та охорони здоров’я.

Отже, з його слів, є сенс відшукати внутрішні джерела надходжень у місцевий бюджет. Він нагадав про пропозиції, які вносили депутати раніше.

«Купа гаражів на території міста забруднюють територію і нічого не платять у бюджет. Рішення зі створення комунального ринку було б дуже серйозним джерелом надходжень до бюджету. Невже не настав час повернутися до цих рішень?», - зазначив Сергій Сівак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 15 Квітня 2014 15:54
Наповнення - штрафи, скільки порушень на дорогах? парковка в забороненому місці, порушення вимог знаків, розмітки ~300 грн; порушення проїзду вулиць і перехресть ~ 450 грн; порушення швидкості ~ 600 грн; за годину роботи на зарплату садочку назбирати можна. А куріння в неналежних місцях, а забруднення громадськіх місць, а скільки іншого що дійсно заважає. Інша справа а кому це треба? можна просто сказати не кому працювати, щоб це виявляти. Хто хоче зробити, причини не шукає.
ТожеВася до Вася Показати IP 15 Квітня 2014 21:53
Наповнення за рахунок штрафів.... Хм...... Дуже цікаво - по простому за рахунок людей потрібно наповнити бюджет. Штрафи ж існують не для наповнення різних бюджетів, а для покарання порушників за той чи інший проступок. Получиться, що будуть полювати на людей, щоб штрафувати їх. А подумати про створення нових робочих місць подумати слабо ? Люди немають де працювати, їм невистачає грошей на продукти харчування. Потрібно думати не про точкові вливання грошей, а про довгострокові перспективи. На мою думку, поки в державній власності не будуть стратегічні галузі промисловості (хліб, молоко, світло, бензин, газ), нормально функціонувати наша державе незможе.
Лучанка Показати IP 15 Квітня 2014 19:29
Чому ніхто не збирає штрафи з курильщиків на зупинках ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus