USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутат вимагає у генпрокурора виплати зарплати волинським шахтарям

10 Вересня 2013 08:37
На волинських шахтах приховують заборгованість по зарплаті. Невиплатою зарплати гірникам та працівникам «Луганськшахтострою», які були задіяні на будівництві шахти № 10 «Нововолинська», зайнявся нардеп від «Свободи» Євген Мельник - повідомляють у ВО «Свобода».

6 вересня 2013 року народний депутат України від ВО «Свобода» Євген Мельник скерував депутатський запит до Генеральної прокуратури та Міністерства енергетики та вугільної промисловости України щодо невиплати заробітної плати працівникам товариства з обмеженою відповідальністю «Луганськшахтострой», які були задіяні на будівництві шахти № 10 «Нововолинська».

Так, Євген Мельник вимагає від Генерального прокурора України перевірити факти порушення трудового законодавства в частині невиплати «Нововолинська».
«Товариство з обмеженою відповідальністю «Нововолинська» (ТзОВ «ЛШС») з 2010 по 2012 рік було субпідрядником на будівництві шахти № 10 «Нововолинська». На 2013 рік договір із ТзОВ «ЛШС» не продовжено, усіх працівників звільнено, а Господарський суд у Волинській області Ухвалою від 26.02.2013 порушив справу про банкрутство ТзОВ «ЛШС». З вересня по грудень 2012 року майже двісті працівників ТзОВ «ЛШС», задіяних на будівництві шахти № 10 «Нововолинська», не отримали заробітної плати та виплат у зв'язку зі скороченням посад на суму більш як два мільйони гривень. Насторожує факт, що, згідно зі статистичними даними, у ТзОВ «ЛШС» немає заборгованости із заробітної плати. Приховує цю заборгованість і Пенсійний фонд», – йдеться в запиті.
Варто нагадати, що під час святкування Дня шахтаря 25 серпня 2013 року «губернатор» області Борис Клімчук пафосно заявляв, що заборгованості з виплати заробітних плат перед шахтарями немає. Водночас ставленик Януковича на Волині не забував наголосити й на своїх «заслугах» перед гірниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus