USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Держслужбовці повинні декларувати подарунки

13 Вересня 2013 08:02
Антикорупційне законодавство каже, що державний службовець має право отримувати подарунки. Сукупна вартість таких «презентів» протягом року не повинна перевищувати розмір мінімальної заробітної плати.

Про це у коментарі Волинським Новинам розповів начальник Управління державної служби Головдержслужби в області Валентин Малиновський.

«Так, держслужбовці мають право отримувати подарунки. Але вони мусять відображати це у своїх деклараціях про доходи. Цей закон держслубовці знають і його виконують», - запевнив фахівець.

Чи правдиві дані, вказані у декларації, залишаються на совісті тих, хто її склав

«Як визначити вартість подарунка? Цей момент чітко не прописаний. Коли правоохоронні органи зацікавляться цією темою, то вони будуть визначати вартість подарунка по тих цінах, які є на момент одержання. В декларації, яку держслужбовець щороку заповнює до першого квітня, є графа - подарунки. Він сам повинен поставити вартість», - пояснює Малиновський.

Згідно прийнятих цьогоріч поправок до законів, усі декларації держслужбовців з 1 січня 2014 року будуть перевірятися в обов’язковому порядку. В кожному органі влади буде створено спеціальний підрозділ.

Крім того, віднедавна подавати декларації про доходи зобов’язані і депутати місцевих рад. Про це написано у нових змінах до українського антикорупційного законодавства, каже начальник Управління державної служби Головдержслужби області Валентин Малиновський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юрко Залупельний Показати IP 13 Вересня 2013 08:18
Был один идиот, на таможне работал... Он, как раз, указал "подарункі у своїх деклараціях про доходи."... И где он сейчас?:)
Подарунок Показати IP 13 Вересня 2013 09:41
Юрко, не хвилюйся тай за нього, у нього якраз вистачить подарунків, щоб було все ОК...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus