USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для волинських діабетиків закінчився інсулін

7 Липня 2014 16:35
Два тендери щодо закупівлі інсуліну провалилися. Хворі кажуть, що готуються до смерті, якщо нічого не зміниться.

Про це йшлося під час особистого прийому голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта сьогодні, 7-го липня.

Про проблему розповідає голова спілки діабетиків на Волині Микола Ткачук.

«У бюджеті гроші є, але не можуть провести тендери для закупівлі. Якщо зараз не закупити інсулін, то діабетиків чекає смерть. Добре, що ми робили певні запаси, але за два місяці все закінчилося», - розповідає Микола Ткачук.

Лікар Тетяна Редзій наголошує, що ситуація склалася критична.

«У нас в Луцьку більше 6 тисяч хворих діабетом. Ми ще тиждень-два протримаємося й інсулін вичерпається остаточно, ситуація критична. Ще дорослим, окремим, можемо якісь замінники знайти, а дітям - ні», - наголошує Тетяна Редзій.


Чому не відбуваються тендери пояснює заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Іван Грицюк.

«На закупівлю інсуліну передбачено понад 10 мільйонів гривень. Перший раз тендер зірвався через оформлення документації, другий мав відбутися 2-го липня. Однак ми отримали скаргу від фірми виробника біотехнологій, що наша пропозиція не задовільняє бажані для них об’єм закупівель. Після цього ми одразу звернулися в антимонопольний комітет, а ті сказали, що місяць будуть розглядати», - пояснює Іван Грицюк.

Як вихід із цієї ситуації вбачає від 10 мільйонів гривень забрати приблизно два і передати їх в райони, що дозволить закупити інсулін без тендерів. Медик надіється цю схему затвердити під час обласної сесії, яка відбудеться вже 11-го липня.

Такі дії фірми-виробника інсуліну губернатор назвав злочином.

«Ми поінформуємо Кабмін, аби вони подібні дії фірм-виробників розглянули як злочинні дії. Це справді злочин і треба нести за таке відповідальність», - говорить Пустовіт.

Діабетики висловили сподівання, що вже з наступного тижня вони отримають необхідні медпрепарати, адже через невчасне лікування виникають важкі ускладнення для організму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Де ж тут Гузь Показати IP 7 Липня 2014 17:50
Чому такі питання обл раді не цікаві? Чому Гузю цікава тільки люстрація і всування своїх на посади ну і власний піар? Не знає чим займатись на посаді, крім деребану грошей за посади для дружків з партії, яку вже між іншим 10 разів поміняв?
222 Показати IP 7 Липня 2014 19:30
Краще запитати чим майже 7 місяців займалось управління охорони здоров"я ода і чому не спромоглося провести тендер........
Всезнайко Показати IP 7 Липня 2014 22:04
Слава Україні!!!
Лучанка Показати IP 8 Липня 2014 07:46
Цікаво, а де головний БЮТівський "діабетик" Є.Кирильчук? Чи вже продав військове містечко оформлене на свого синочка?.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus