USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку - чи не найменше діабетиків

13 Серпня 2014 16:28
Кількість інсулінозалежних та хворих на діабет осіб у Луцьку є чи не найменшою в Україні. Проте, все більше лучан хворіють на цей недуг останнім часом.

Про це стало відомо під час наради «Про стан медичного забезпечення хворих із ендокринологічною патологією» сьогодні, 12 серпня.
Як повідомила завідувач відділення консультативно-терапевтичного профілю Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Редзій, Волинь, за показниками захворюваності, ділить останні місця рейтингу регіонів, які мають найбільшу кількість діабетиків, з Рівненською, Закарпатською та Тернопільською областями. Спеціаліст пояснює це тим фактом, що Західні регіони України, здебільшого, є аграрними. А мала кількість шкідливих виробництв позитивно впливає на тенденції захворюваності.


Разом з тим, медик зазначає, що поширеність хвороби, рівно як і її ускладнення, з кожним роком збільшується. Мовляв, така - нині світова тенденція. Якщо у Луцьку в 2010 році виявили 4779 хворих на цукровий діабет, то за станом на перший квартал поточного року ця цифра збільшилася до 6075 осіб, серед яких є 33 дитини.

Проте, ця цифра не може бути повністю достовірною і точною, оскільки, зі слів начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федора Кошеля, чимало містян мають проблеми з цукром і самі про це не здогадуються. Він наголосив на необхідності вчасної діагностики:

«По місту до тих 6 тисяч ще ходить тисячі 2-3 з цукровим діабетом, який ще треба виявляти».
Тетяна Редзій зауважила, що критичну ситуацію з відсутністю ліків для діабетиків, яка через блокування тендерів склалась у липні, вдалося подолати. Нині, з її слів, браку інсуліну немає. Проте, для того, щоб повністю забезпечити мешканців луцька інсуліном та препаратами, які знижують рівень цукру в крові, потрібно більше 2 мільйонів гривень.

Попри те, що державна цільова програма, яка опікується хворими на цей недуг за станом на сьогодні все ще не продовжена, необхідні препарати закупляють напряму з державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus