USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для населення подорожчає газ

31 Березня 2011 12:32
Міжнародний валютний фонд пристав на пропозицію українського уряду більш поступового підвищення цін на природний газ для населення і теплокомуненерго - відтак погодився на збільшення їх у квітні на 10% замість раніше запланованих 50%.

Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр, - інформує ТСН.

"Йшлося про підвищення на 50% у квітні, потім ми погодилися на поступове - 10% у квітні і ще на 20% у червні",- сказав він на 7-й щорічній конференції інвестиційної компанії "Драгон Капітал" у Києві в четвер.

Альєр підкреслив, що Україна повинна підвищувати свою енергоефективність і перетворити НАК "Нафтогаз Україна" на економічно стійку компанію. За його словами, чинна сьогодні система субсидій несправедлива і неефективна.

Представник МВФ також заявив про пріоритетність для України пенсійної реформи, так як у частці пенсійних виплат відносно ВВП і рівня бюджетних дотацій Пенсійному фонду Україна є одним з лідерів у світі.

"А в результаті дуже низькі пенсії, система просто не зможе існувати в такому вигляді тривалий час", - підкреслив він.

Альєр зазначив, що мета цих заходів - щоб сукупний дефіцит держбюджету і НАК "Нафтогаз Україна" не виходив за 3,5% ВВП в 2011 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus