USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

До «Ягодина» провели нову високовольтну електролінію

30 Грудня 2013 18:18
Високовольтну лінію електропередач довжиною 18 кілометрів для комплексного забезпечення міжнародного автомобільного прикордонного переходу «Ягодин» та прилеглих населених пунктів збудували у Любомльському районі. Про це повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Повітряна лінія напругою 35000 вольт забезпечуватиме безперебійним електропостачанням перехід та прилеглі населені пункти.

Сьогодні, 30 грудня, відбулося урочисте відкриття першого етапу будівництва. В заходах взяли участь голова Любомльської РДА Олександр Дзядук та представники ПАТ «Волиньобленерго».

На разі енергетики протягнули лінію від вже існуючої Любомльської підстанції напругою 110 000 вольт до села Старовойтове. Наступного ж року збудують ще одну підстанцію напругою 35/10 кіловольт.

Як особливо наголосили під час урочистостей, за роки незалежності України — це перше за масштабами будівництво лінії такої напруги в області. Інвестиції, витрачені на нього, ПАТ «Волиньобленерго» закладало в свої програми ще з 2008 року. Кошти і на підготовчі роботи (відведення земельних ділянок, проектно-кошторисну документацію тощо) і безпосередньо на будівництво лінії передбачалися щороку і були профінансовані в повному обсязі. Загалом же енергетики витратили на будівництво цього об'єкту 7,1 мільйона гривень.

Представники ПАТ «Волиньобленерго» розповіли, що потреба в покращенні електропостачання цієї частини Любомльського району постала вже давно. Адже нині живлення автопереходу, митниці, а також навколишньої інфраструктури здійснюється двома лініями напругою 10 000 вольт: одна простягається від підстанції «Любомль», інша — від підстанції «Вишнівка». 70-80% максимального навантаження припадає на відрізок від міжнародного автопереходу «Ягодин» до Ягодинської митниці. На цій же території, окрім митних та прикордонних об'єктів, є й інші підприємства та установи, і звісна річ — побутові споживачі, яким потрібна якісна електроенергія. Водночас, постійно зростає і споживання вже існуючими абонентами, яке в середньому складає 4-5% на рік. І нові споживачі, і традиційні клієнти, потребують якісного та безперебійного електропостачання, гарантувати яке будуть нові енергооб'єкти.

Роботи з модернізації електропостачання Волинської області триватимуть і надалі, вони є пріоритетом розвитку ПАТ «Волиньобленерго». У найближчих планах товариства на 2014 рік — розпочати будівництво підстанції 35/10 кіловольт у селі Старовойтове.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus