USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

До кінця року в Україні подешевшають депозити, - експерт

8 Липня 2013 14:15
Ставки за депозитами в іноземній валюті та гривні знижуються в Україні.

Про це розповів заступник голови правління банку «Авант» Віктор Буркіца в ефірі «Ера-FM», - повідомляє Gazeta.ua.

«Я хотів би зауважити таку тенденцію на ринку депозитів: від початку року йде зниження процентних ставок як у національній валюті, так і в іноземній», - сказав він.

При цьому банкір спрогнозував, що до кінця року ставки за депозитами в іноземній валюті знизяться на 2 процентних пункти, а в національній валюті - на 1 процентний пункт.

За його словами, депозити в іноземній валюті дешевшатимуть швидше і вже зараз помітна тенденція до зростання обсягу вкладів у гривні.

«Звісно, для економіки пріоритетними є депозити у гривнях. Але, на жаль, у 2008-2009 роках національна валюта була не зовсім стабільна. Тому більшість населення розміщувала вклади у доларах. З 2013 року йде плавна тенденція до зростання частки гривневих депозитів у загальному обсязі депозитів банків», - зазначив Буркіца.

За даними Національного банку України, загальний обсяг залишків банківських депозитів протягом травня 2013 року збільшився на 0,6% (з початку року - на 6,5%) - до 604,9 мільярда гривень. Це відбулося виключно за рахунок приросту залишків коштів у національній валюті, які протягом місяця виросли на 1,4% (з початку року - на 12,6 %).

В іноземній валюті залишки коштів на депозитних рахунках зменшилися на 0,5% (з початку року - на 1,4%). Кошти на депозитних рахунках фізичних осіб у травні зросли на 0,8% (з початку року - на 9,0%) - до 398,7 мільярда гривень. Залишки депозитів юридичних осіб за цей період збільшилися на 0,3% (з початку року - на 2,1%) - до 206,2 мільярда гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus