USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Долар втрачає статус найнадійнішої світової валюти, - ЗМІ

11 Жовтня 2013 13:27
Якщо американці не визначаться зі своїм боргом, то долар буде поступово втрачати статус ключової світової резервної валюти, і стане ризикованим вкладенням.

Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив Євген Фостяк, аналітик лондонської інвестиційної компанії Armstrong Investment Management, - повідомляють Українські новини.

«Долар поки залишається основною світовою валютою, але надмірне його друкування, кількісне пом'якшення і невизначеність, створювана політичними суперечками в США, підривають цю роль. Природно, інвесторів більше приваблюють швейцарський франк, японська єна, євро і навіть китайський юань в якості альтернативи долару», - сказав Фостяк.

Водночас аналітик зазначив, що у разі подальшої невизначеності з американським боргом долар все більш буде розглядатися як ризикована валюта. У цьому контексті він позитивно оцінив проведену в Україні урядом і Національним банком політику дедоларизації економіки, заощаджень громадян. Менша кількість долара в Україні мінімізує вплив американської кризи на економіку та заощадження пересічних громадян.

«Ринки, що розвиваються страждають від будь-якої невизначеності в США. Дедоларизація в повному обсязі приглушить вплив американських проблем, але частково зменшить його вплив. Для України, де вважають Європу і Росію основними торговими партнерами, дедоларизація повністю доцільна», - сказав аналітик.

Разом з тим, говорячи про майбутнє американської економіки, Фостяк зазначив, що в перспективі її очікує значний рівень безробіття, а політичне позування лідерів країни буде далі створювати проблеми в економіці США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Не@DeкVaT Показати IP 11 Жовтня 2013 16:24
Я в економіці ноль!!! Підскажіть, треба міняти долар на гривні, чи гривні на долар(якщо звичайно прогнози збудуться)?
Михайло Показати IP 11 Жовтня 2013 20:08
Про всякий аипадок, друже, якщо маєш лишні гривні, обміняй їх на юані

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus