USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Доля волинської шахти - знову в руках Кабміну

25 Квітня 2013 15:00
Шахта №10 «Нововолинська» знову опинилася у заручниках рішень Кабінету міністрів України щодо її фінансування. Адже колектив у чотири сотні працівників від грудня минулого року ще не отримував заробітної платні, - йдеться на сайті Проновік.

Це, переконують, відбувається зі сталою періодичністю, не зважаючи на заяви посадовців різних рівнів про закінчення будівництва та пуск першої черги шахти, то у 2007 році, то у 2009 чи 2012. І це при тому, що прохідницька бригада нового вугільного підприємства, власне 15 чоловік, у лютому вже пройшла 64 метри гірничих виробок при плані в 35.

Цьогоріч навіть Президент України Віктор Янукович відзначив, що шахта «Нововолинська» може стати однією з рушійних сил для підняття економіки і зміцнення енергетичного потенціалу країни, а також обіцяв приїхати на її відкриття.

«Що сказати? З дні на день очікуємо на рішення від Кабміну по питанню фінансування», – зізнається керівник передпускової дирекції шахти №10 «Нововолинська» Петро Солоп, коментуючи ситуацію, яка склалася. Як зазначив очільник шахти, більше 600 мільйонів гривень потрібні для запуску повноцінної роботи вугільного підприємства, з них приблизно 200 мільйонів планується освоїти ще цього року, а решту 400 – в 2014.

У найкращі часи фінансування цього підприємства, розповідають, тут могли одночасно працювати до 20 різних підрядних організацій. Сьогодні ж немає жодної. На території шахти №10 виконують роботи виключно її власні працівники, хоча при достатньому забезпеченні тут можна працевлаштувати іще три-чотири сотні гірників.

Нагадаємо, що у будівництво шахти №10 «Нововолинська» за станом на 1 січня 2013 року вже вклали більше 1 мільярда гривень. Для введення в експлуатацію першої черги шахти за попередніми даними необхідно 566 мільйонів гривень. За умови повноцінного фінансування це дасть можливість ввести в експлуатацію І-ий пусковий комплекс проектною потужністю 450 тисяч тонн вугілля в рік та забезпечити роботою 900 працівників.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus