USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Головлікар на Волині - серед рекордсменів з керування і поборів, - ЗМІ

18 Березня 2014 07:02
З-поміж досягнень 30-літнього керування Нововолинською центральною міською лікарнею головним лікарем Віктором Морозом: так і недобудована поліклініка для дорослих, скорочення ліжкомісць і медперсоналу, систематичні побори.

Головлікар Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз майже 30 років керує цим медичним закладом.

Стільки часу не просидів у керівному кріслі навіть нововолинський мер Віктор Сапожніков. Особисте його досягнення — 28 років на ключових посадах у виконкомі, із них 18 — у статусі міського голови (4 терміни), інформує «Нововолинськ діловий».

Така непотоплюваність свідчить про одне: і головлікар, і мер створили собі імідж незамінних. Під розлогі інтерв’ю обох Вікторів, під їхні розповіді журналістам про подальше покращення підростає вже друге покоління нововолинців. Тим часом у місті й лікарні дедалі міцнішає корупція, густішає атмосфера застою.

Хабарі, примусові благодійні внески, нескінченні нервозні черги в реєстратурі і під кабінетами, численні скарги на халатність і непрофесійність лікарів — це сьогодення Нововолинської ЦМЛ на чолі з паном Морозом, заслуженим лікарем України.


У відповідь на інформаційний запит про те, яку зарплатню одержує головлікар і чи укладено з ним трудовий контракт, надійшла відповідь за підписом міського голови. Також в запиті йшлося про службові легковики, закріплені за ЦМЛ.

Відповідь міського голови:

«1. Головний лікар Нововолинської ЦМЛ Мороз Віктор Васильович працює на підставі трудового договору, укладеного на невизначений термін у порядку, встановленому чинним законодавством.

«Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я...» №308/519 від 5.10.2005. Відповідно до тарифікаційних списків посадовий оклад головлікаря за станом на 11.3.2014 становить 6883,70 гривень:

— спеціальний медичний легковий джип ВАЗ-2121 (номерний знак АС6250АЕ);

— легковий седан ГАЗ-3110 (номерний знак ВК777-62);

— легковий медичний мінівен Opel Combo (номерний знак АС8412АХ);

— легковий седан Chevrolet Aveo (номерний знак АС8222АЕ)».


Щоправда, варто зазначити, що рік випуску легковиків і їхню вартість у відповіді чомусь не вказали.

Отже, на пенсію Віктор Васильович Мороз, який закінчив Вінницький медінститут далекого 1975 року, не збирається. Трудовий контракт у нього безстроковий. Для порівняння: з пенсіонером О.Моренком, коли той працював начальником управління освіти, міський голова укладав контракт на рік — і щороку продовжував.

Морозу поталанило більше. Пенсіонер із солідною пенсією та посадовим окладом 6884 гривні (це без надбавок і премій, вочевидь) може обіймати керівну посаду хоч би й усі 40 років! Крісло витримає — меблі у кабінеті новенькі.

А от за вікном кабінету головлікаря Нововолинської ЦМЛ упевнено йде на рекорд сумнозвісна недобудова поліклініки для дорослих. Її започаткували ще наприкінці 1980-х. Устигли звести «коробку» — й на тому роботи зупинились. Аж у середині 2000-х, на клопотання тодішнього обласного депутата Юрія Єлеви, облрада виділила кошти на покрівлю. Але й під шиферним дахом голі стіни руйнуються невпинно.


Це страхтіливе видовище незмінний член міськвиконкому, а раніше — депутат міської та обласної рад Віктор Мороз споглядає день при дні. Ось уже чверть століття. Що-що, а цей довгобуд із бородою він точно залишить у спадок своєму наступникові на посаді головлікаря.

Та поки що про кадрові зміни в міській лікарні, як і загалом у Нововолинську, говорити не доводиться. Попри революційні зміни у країні, а надто — у Волинській області, тут і надалі панують «покращення» й одобрямс. Коли Мороз очолив міську лікарню, тут було 800 лікарняних ліжок — а лишилося 325. Було близько 3 тисяч медиків, лишилося — 971, із них лікарів — 181 (остання офіційна інформація на сайті ЦМЛ).

І це не катастрофа, це оптимізація!

«Усе тече, все змінюється», — так прокоментував обвальні скорочення у Нововолинській ЦМЛ її незмінний головлікар Віктор Мороз в інтерв'ю з нагоди вручення йому національної медичної премії (2012 рік).

Усе тече… не змінюється лише система хронічних поборів у лікарні. Примусово-добровільні благодійні внески ніхто не скасував навіть після резонансної перевірки, яку здійснила міська прокуратура. Адміністрація ЦМЛ відбулася тоді легким переляком. Кошти у поліклініці й надалі стягують справно.

А медсестри і санітарки надалі стягуються на бенкети для різних комісій. Ось свіженьке повідомлення на адресу «НД»:

«Бенкети для «маленьких начальників» продовжуються!!!

Нововолинська лікарня чекає приїзду Сестринської ради. А тому, як і всі попередні роки, всі сестри та санітарки скидаються по десять гривень кожна для того, щоб шикарно погодувати «високих гостей».

Ще не обсохли сльози матерів, діти яких загинули на Майдані, люди шоковані останніми подіями в державі. Я просто в шоці — як простягається рука в нашого начальства збирати НАХАБНО ці кошти, щоб погуляти в черговий раз за наші гроші в кабаку?!

Наші шахтарі віддали денний заробіток для матерів «небесної сотні», у Володимирі-Волинському підприємці зібрали кошти на підтримку військової частини, а медики Нововолинська готують тим часом «поляни» для комісій.

Дуже надіюсь, що про це дізнається якнайбільше людей, а може, ще хтось і одумається...»

Якщо порахувати, що у ЦМЛ близько 700 медсестер і санітарок, то по десятці з кожної — це набігає 7 тисяч гривень. Чи не «зажирно» для чергової комісії»? Може, замість збирати данину з медперсоналу варто витягнути гроші з якогось конвертика?

Бо кількість умовних одиниць, яку доводиться давати за влаштування на роботу у ЦМЛ, у соцмережах називають цілком конкретну. Якраз вистачить на гучний адмінбенкет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
правда Показати IP 18 Березня 2014 07:09
А Сидор головлікар обласноі лікарні! Про нього вже забули? Там все ,що і Мороз тільки помножити на 10 і ві про це знають!!!
Марина до правда Показати IP 18 Березня 2014 07:46
Абсолютно згідна! Свого під носом ніхто не хоче бачити, " Сальве" тільки маленька доля в бізнесовій імперії цієї людини, а Божедарник, та тільки лінивий не знає про його статки і життя за кошт держави і таких дужу-дуже багато. Я впевнена, що час люстрації повної настане і все, що нажито горбом українського народу, буде йому повернуто, ми надто дорого заплатили за це, щоб дозволити паразитам і далі знущатися над людьми. Слава Україні!
він до правда Показати IP 18 Березня 2014 07:51
подивіться що сидор за ці роки побудував в лікарні хочете щоб прийшов такий як в нововолинську?
локачинець Показати IP 18 Березня 2014 07:35
у локачах те саме такий же друг климчука
tornado Показати IP 18 Березня 2014 07:46
такий самий крохобор як і Дибаль Шацький
іван до tornado Показати IP 18 Березня 2014 08:16
У нас в Любомлі крім Дибаля щей Гуняга є .... Також місцевий "царьок" - має на кордоні чотири чоловіки які працюють на нього "вірою і правдою"....
Майдан Показати IP 18 Березня 2014 08:00
Не розумію чому усі мовчать за Ващиліна.Хто лікував дитину в обласній дитячій лікарні, напишіть як вас обдирали мов липку. І персонал лікарні чомусь мовчить. Там хам і крохобор сидить рідкісний. То боров ще той.
лікар Показати IP 18 Березня 2014 08:20
Хапугу-жида ващиліна треба було прибрати з посади ще 15 років назад.
Справедливий Показати IP 18 Березня 2014 08:42
Чому ви всі шановні читачі лише балакаїте про чужі статки? Де ваші дії? Якщо хтось постраждав від корупції, або від намірів втягнути вас у цю грішну справу, не наваживя звернутись до компетентних органів, дали б вам помічені гроші і хабарник сидів у тюрьмі???? Наразі моємо те, на що заслуговуємо..... Самі даємо а потім плачимо як все хре...во.
Андрій до Справедливий Показати IP 18 Березня 2014 09:04
Ви наївна людина.В державі де налагоджена система тотальної корупції така схема не проходить. Після вашої заяви про вимагання хабара,хабарника буде повідомлено,а вас притягнуто до відповідальності за дачу хабара.За уникнення від відповідальності вам вже треба буде вікуповуватися самому.Ось вам і балачки про чужі статки.
Справедливий до Андрій Показати IP 18 Березня 2014 09:44
Треба не давати хабара, а потім говорити про це.....! Насправді, якщо повідомити правоохоронні органи про вимагання хабара, схема дій буде не такою як Ви описуєте. Правоохоронні органи теж зацікавлені у піднятті своєї "статистики" не словом, а ділом. Звичайно були і інші приклади для окремих високопосадовців (Трикош та ін.). Тоді Б.П. Клімчук сказав: "отряд не заметил потерю бойца" - президент звільнив; "нам люди з такім досвідом потрібні, думаю йому найдеться місце в ОДА" - суд виправдав. (Разом з тим, варто зауважити, що у травні минулого року Валерія Трикоша, який на той час обіймав посаду голови Ратнівської РДА, правоохоронці затримали на хабарі. Посадовцю інкримінували вимагання хабара у розмірі 50 тисяч доларів за виділення земельної ділянки для ведення сільського господарства. Президент звільнив Трикоша із займаної посади за порушення присяги держслужбовця, а Печерський районний суд, у якому слухали справу екс-голови Ратніської РДА, відпустив його під заставу обсягом 204 тисячі гривень.) Треба вірити у краще майбутне, у свою значимість, відстоювати честь та гідність. Ми будимо цивілізовані тоді - коли навчимось самі, а не прийдуть хороші люди і вчитимуть нас.
135 Показати IP 18 Березня 2014 08:57
Чому мовчать про черниша - алкаша (головного психлікарні). він якраз зараз у запоі
Лучанка Показати IP 18 Березня 2014 10:25
Які ви усі праві- це голос народу дійсно. Двіно пора їх всіх гнати і поганою мітлою. Та забрати все,що вони накрали.Оце чоловяга пристосувався комуністичний вождь до гробової дошки злодюга,хабарник і здирник буде красти і все мало.Читаєш і стає важко,боляче, як можна поступати так людині- це не люди а вовкулаки. А ми не можемо дати по лапах цьому вовкулаці, нас обдирають, нас зневажають, а ми терпимо.Може хватить давайте самі будемо відрубувати їх лапи.
Справедливий Показати IP 18 Березня 2014 10:38
Третейський суд або ще гірше суд Лінча нам не підходить!. Так і до анархії дійдемо.... Лозунг нової влади повинен бути: "Сила права, а не право сили". Їздити і вимагати відставки усіх без проведення люстрації та законних підстав на мою думку – неправильно.
До справедливий Показати IP 18 Березня 2014 10:51
А,хто цих ворюг зупинить? Вони крадуть, а зупиняти і виганяти неправильно. Вони крадуть законно, а ми за це ,що крадуть їх не можемо повигняти-це незаоконно.Вони,що красти законів не бояться. Гнати і в тюрягу на років 10 цих гнид і все забрати
Анонім до До справедливий Показати IP 18 Березня 2014 11:17
займіть його місце і покажіть як треба чесно жити ))))
Справедливий до Анон до Анонім Показати IP 18 Березня 2014 11:57
Займати чиєсь місце повинні професіонали і бажано у тій справі де це місце законно звільненно.
крик душі до Справедливий до Анон Показати IP 19 Березня 2014 21:39
дибільна нація самі дають самі тупі дітей вчать за гроші бо немають часу ними займатися з ківерцівського ковельського луцького училища як приходять на роботу в лікарні після навчання студенти ну просто ідіоти страшно робиться вчитися нехочуть і не вчаться ото до таких придурки і йдіть лікуватися а щоб керувати установою ... треба немало г-на та таких писак витримати махати кийком і соплі витирати це не одне й те саме. уже домахалися без освіти без досвіду бачите що наробили а мозгів немає щоб все це виправити в крим на війну яку ви затіяли а боротися з мирним населенням і дурень може
Справедливий до До справедливий Показати IP 18 Березня 2014 11:51
На 100% погоджуюсь: "вор должен сидеть в тюрме". Тільки посадити можна згідно законів і законних суддів.... А тицяти пальцем, що хтось злодій без доказів і слідства - не законно. Так і до радянських "трійок" дійдемо. В завтра прийдуть до когось і скажуть: "чому у тебе трьохкімнатна квартира, а у нас однокімнатна (орендуємо житло)" або "у тебе є авто, а в нас нема". І ні кого не хвилює, що квартира досталась у спадщину, а машина взята в кредит. Давайте будемо розкулачувати і розкуркулювати всіх хто виходить за рамки соціальних стандартів більшості або громадської свідомості. Звичайно я утрирую, свідомість і погляди у кожного різні. Але є люди які все життя збирають "копійки", думають як ці гроші вкласти у власну справу, беруть кредити ризикуючи житлом і майновими статками які мають, в результаті деякі з них досягають успіху і можуть собі дозволити кращий рівень життя, життя яке досягнули важкою працею, ризикуючи, і не в кого і нічого не вкрали. Звичайно є й такі які заробляючи не вміють відкласти гроші на "майбутнє", куплять якусь шмотку, або зайвий раз проп’ють та проїдять усе зароблене, а потім кажуть, що власник підприємства: "гнида, злодій, вкрав народне добро, до якого щоб його створити - добро, не приклали ніяких зусиль". Є ще одна категорія яку слід виокремити: соціальні паразити - які тільки і ждуть, що держава їм повинна дати ..... і взагалі повинна, та й ще у такому обсязі, щоб не гірше ніж у працюючого населення (на 1 непрацюючого треба як мінімум соціальні внески з 4 робітників). Нівякому разі не відношу до цієї категорії: пенсіонерів; молодих мам, які народили дитя для себе, а не заради виплат; чорнобильців які бачили Чорнобильську катастрофу, та інших насправді обездолених.
Лучанин Показати IP 18 Березня 2014 11:18
А в Луцькій міській лікарні Духневич Л.П. думаєте відсутні численні скарги на халатність, непрофесійність лікарів, смерті хворих з банальних причин. За те прихована мільйонерша Духневич не скаржиться ні на що. Причина теж банальна проста - її "покривало" попереднє і теперішнє "високе" керівництво (Пустовіт).
Теж лучанин і радий до Лучанин Показати IP 18 Березня 2014 11:40
Таку брехню може писати тільки той, хто не лікувався в ЛМКЛ і не був у інших лікарнях України. Які непрофесійні лікарі, яка халатність, які смерті з банальних причин? В Луцьку міську лікарню їдуть і з Рівненської і Львівської областей, не кажучи вже за Волинську. Хай помовчить той хто не бачив як працює вночі травмпункт або приймальне з нашими лучанами - п'яними побитими або занепастившими своє здоров'я горілкою. З них багато хабарів набереш. Але ж всім допомагають. Не треба ображати лікарів, бо як вони підуть, то у кого будемо лікуватись? Будемо як у Польші по півроку в чергах до кардіолога або по два місяці на УЗІ чекати. Буде по чесному, без хабарів.
Atos Показати IP 18 Березня 2014 11:50
Зі всіх коментарів висновок один - всім керівникам, в тому числі медичної сфери - ЛЮСТРАЦІЯ!!! І чим швидше, тим краще, бо докрадуть решту.
Підбріхувачам Показати IP 18 Березня 2014 12:01
Брехню кажуть і пишуть чиновники від медицини, покриваючи злочини і смерті хворих. Хоча вже отримують догани від мера Луцька (Кошель).
Лісова Показати IP 18 Березня 2014 12:31
О, за взятки згадаймо ще Гетьманчука з екології, якого теж приютив Клімчук у себе під боком! А чи знаєте ви, як збирав Гетьманчук з лісгоспів 300 тис. грн. застави? У кого є така сума? А він тепер знову керує!
ДОПОМОЖІТЬ!!!!!! Показати IP 18 Березня 2014 17:37
Люди добрі допоможіть мені будь-ласка в такому питанні, я не знаю куди мені звернутись. якщо ви знаєте в нас у луцьку є такий ЧЕСНИЙ адвокат Гаврилюк (теразіні) він виставив мене на кругленьку сумму, а роботу за яку взяв гроші не виконав я не знаю що мені робити, в мене двоє дітей, ситуація критична. а це гівно за мої кошти гуляє по бабах і по єгиптах. Допоможіть. вибачте що не по темі.
Підбріхувачам Показати IP 18 Березня 2014 17:58
Ну і при чому там Кошель,ще невідомо, кому зручніше і комфортніше : Духневич ,Сидору,Ващиліну чи Кошелю. Вважаю,що трьом першим живеться краще,як Кошелю.
Володимир Латковськи Показати IP 18 Березня 2014 20:58
Всі ці історії з хабарнитством по Волинському краю в медецині та інших галузях просто вихідні по відношенню що відбувається на Любомльщині в лікарні, головний лікар Дибель хабарник- корупціонер: бере мзду від санітарки до лікаря . Я звертаюсь до Прокуратури Волинської обл до громади Любомльщини допоможіть зупинити та вигнати з Любомльської землі цього бродягу. Якщо ні то буду звертатися до Белого з Рівного. Ганьба ГЕЮ Дибелю !!!!!!
1111 Показати IP 18 Березня 2014 21:54
Це все діти порівняно з ковельським Сомом, некоронованим королем міста. Тільки х..н його хто зачепить, бо ПС давно з ним знайшов спільну братську мову.
Андрій кравчук Показати IP 19 Березня 2014 07:33
А про КУЦА забули? щоб влаштуватись на роботу потрібно відвалити таку суму грошей, що напевно за півроку невідробиш(((((((
Ковельчанин Показати IP 19 Березня 2014 15:45
А про ковельського СОМа теж забули.
Петро Показати IP 30 Серпня 2016 12:01
А чому такі призвищя лунають Єлева-еврей, Віктор Борисович а його батько Боис Исакович и Мороз-євреї як і поРОШЕНко -Вальцман шо вони зроблять хорошого людям. Це хітрожопі наглі євреї!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus