USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фермери на Волині освоюють нові технології. ВІДЕО

14 Липня 2011 09:16
Попри те, що тваринництво переживає не найкращі часи, окремі підприємства Волині активно розвиваються та нарощують поголів’я худоби.

Серед них – «Перлина Турії», що у Турійському районі, - повідомляє Волинське телебачення.

Фермерське господарство «Перлина Турії» заснували у березні 2007-го. Керівники взяли банківські позики на більш, ніж 2 мільйона гривень. Нині тут працює 85 робітників, а середня заробітна плата більша, ніж 1,5 тисячі гривень.

Розпочинали роботу господарства зі 100 голів великої рогатої худоби.

Середній надій молока від корови у господарстві становить 6 тис. літрів . Цей показник хочуть поліпшити, тому вже цього року збільшать поголів’я худоби.

2 роки тому за 150 тисяч євро у господарстві придбали сучасний доїльний комплекс

Фермерське господарство «Перлина Турії» повністю забезпечує себе кормами , має 1700 гектарів землі, де вирощують картоплю, буряки, сою, зернові культури.

А нещодавно тут придбали спеціальну техніку для роздачі кормів тваринам, завдяки якій надій молока збільшився.

Новинкою «Перлини Турії» є система силосування за новою технологією, що зберігає корм свіжим протягом року.
Хоча в господарстві спостерігаються позитивні тенденції розвитку , фермери скаржаться на фінансові проблеми. Великі кошти йдуть на погашення кредитів ,у той час, як ціна сільгосппродукції є відносно низькою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus