USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фінляндія два роки виплачуватиме двом тисячам безробітним 560 євро щомісяця

3 Січня 2017 23:13
Уряд Фінляндії у рамках експерименту з впровадження безумовного базового доходу буде виплачувати 560 євро на місяць двом тисячам обраних випадковим чином безробітним громадянам від 25 до 58 років - навіть в тому випадку, якщо вони пізніше знайдуть собі роботу. Цей перший для Європи експеримент почався 1 січня 2017 року, повідомляє TJournal з посиланням The Guardian.

Програма, яка триватиме два роки, має довести життєздатність концепції безумовного базового доходу: коли держава регулярно виплачує громадянам певну суму незалежно від того, де вони працюють і чим займаються.

Влада Фінляндії розраховує, що експеримент допоможе їм знизити рівень безробіття, який зараз становить 8,1% - незайняті жителі країни можуть відмовлятися від пропозицій, якщо нова робота здається їм низькооплачуваною або короткостроковою. Безумовний щомісячний дохід дозволить їм почувати себе більш захищеними.

У червні 2016 року Швейцарія відмовилася від впровадження моделі безумовного базового доходу за результатами референдуму, однак у її випадку не малося на увазі державної участі у фінансуванні базового доходу. Концепцію випробовують в різних країнах у всьому світі, включаючи Канаду і Нідерланди. У Кенії подібний експеримент зіткнувся з труднощами - жителі країни не можуть повірити, що якась некомерційна організація збирається безоплатно їх фінансувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лінія Маннергейма Показати IP 4 Січня 2017 09:04
Фіни молодці, показали советам клас під час зимової війни 1939-40рр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus