USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Гаврилишин – головний Остап Бендер Західінкомбанку», - Кварцяний

25 Листопада 2013 14:24
Депутати луцької міської ради підтримали проект рішення «Про розгляд причин та обставин, що призвели до критичної ситуації довкола ПАТ «Західінкомбанк» і порушення прав громадян-вкладників та термінів повернення вкладів населенню».
Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.
Депутати та представник комітету ошуканих вкладників вищезгаданого банку Любов Лищук довго не могли дійти консенсусу. Так, головуючий профільної комісії Андрій Осіпов відстоював честь та гідність осіб, імена яких, з його слів, безпідставно згадав у довідці банк.
Наприклад, зі слів Осіпова, член виконкому міськради Юрій Бондарук, заборгував ПАТ «Західінкомбанкт» близько 33 тисяч євро. В той час, у списку не вказані назви компаній, які винні десятки мільйонів гривень. Тому, зі слів депутата, недоцільно вказувати поруч з назвами установ і прізвища осіб, які колись були їх засновниками, чи керували ним. Мовляв, відповідальність за борги установи несе не його директор, а лише юридична особа.
Також Андрій Олексійович зазначив, що повернення боргів особами, які брали кредит в банку, ще не означає, що установа поверне гроші вкладникам: «Статутний капітал банку становить 10 мільйонів євро. В них щодня на рахунку є сто мільйонів гривень. І за цих 4 роки, поки є нові власники банку, установі повернули чимало боргів. З цих грошей люди отримали крихти».
Пан Осіпов вбачає вихід із ситуації у зверненні до Фонду гарантування вкладів фізичним особам. У цьому випадку, з його слів, 75% вкладників відразу отримають свої кошти. Таким чином, ті, кому ПАТ «Західінкомбанк» заборгував до 200 тисяч гривень, відразу їх отримають. Щодо тих осіб, кому винні більше, їм теж компенсують 200 тисяч, а решту – згодом.
Та Любов Миколаївна звинуватила депутата Осіпова в тому, що він є зацікавленою особою: «Ви все робите для того, щоб ті, хто набрали грошей, не повернули ні копійки. Я розумію вас!», - емоційно заявила жінка.

Вона додала, що після її виступу на сесії міської ради їй почали погрожувати та залякувати:
«В 00:26 приходять повідомлення. Я знаю хто це, чий це жаргон навіть… Ну, от це мужчини?»
Її підтримав член профільної комісії, депутат міськради Віталій Кварцяний, який закликав посадовців допомогти людям: «Нам треба представляти міськраду людськими якостями. Якщо в нас є можливість допомогти людям, то давайте це зробимо».
Своєю чергою, юрист та депутат міськради Ігор Поліщук зазначив, що в Україні діє інститут банківської таємниці, розголошення якої відбувається лише згідно з рішенням суду або власника. Також існує маса виконавчих проваджень, які банк блокує, подаючи позови в адміністративні суди: «Банк має гроші, щоб повертати їх людям, але не робить цього. Хоча є близько півтисячі рішень суду, які він не виконує. Нам треба вживати більш конкретні заходи щодо установи, а не її боржників».
Поки решта депутатів шукали винних, категорично висловився Віталій Кварцяний: «Та Гаврилишин – головний Остап Бендер Західінкомбанку».

Попри те, що обговорення тривало майже півтори години, вдалося досягнути спільного рішення. Члени профільної комісії проголосували за підтримання вищезгаданого проекту рішення з внесеними правками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Рома Показати IP 25 Листопада 2013 15:03
Волиняни! Коли вже Ви, накінець, розберетесь зі своім злодійським Західінкомбанком?
Молот до Рома Показати IP 25 Листопада 2013 15:50
Рома, ти мабуть один з братів Бондаруків, які взяли у цьому банку 8- кредитів і чомусь жодного в т.ч. і проценти не сплатили !!! Поясни чому ? Кредити надавалися, як фіз.особі (Роману і Юрію), а також ще і на три юридичні фірми, де крім Бондарука Р. засновником є і Осіпов А.,який так піниться щоразу "захищаючи" свій зад і зад Бондаруків ------оце і є злодії
Оля Показати IP 25 Листопада 2013 15:07
Хай не несуть туди і не будуть плакатися.Так дурним і треба
Лучанка до Оля Показати IP 25 Листопада 2013 15:55
Оля, тебе забули спитати куди нести .....до кризи 2009р. ніби все було ок, а сьогодні всім важко
333 Показати IP 25 Листопада 2013 15:48
Ошуканим вкладникам цього ОБЩАКА необхідно перекривати дороги - це діевий спосіб.
Артур Показати IP 25 Листопада 2013 16:06
333-що ти куриш ? а сам тоді як будеш їздити, чи як до твоєї матері швидка доїде......Невже ніхто не розуміє, що банк, який залучив депозит то відразу ці (ваші) кошти "віддав" у кредит під проценти ось таким спритникам, як брати Бондаруки, Осіпов А.та іншим у той час ніби нормальним бізнесменам, а тепер бізнесмени-амнезія у яких зашкалює, щоб банк заробиши на цьому і віддавши вам (вкладникам) проценти і тіло. Але через таких депутатів та горе бізнесменів банк і сам не може вчасно виконувати свої депозитні договора............замкнуте коло
ігор до Артур Показати IP 26 Листопада 2013 09:45
"Артуру" - в тебе реально голова хвора, попий пігулочки. Без радікальних заходів вкладники цього "банку" гроші не отримують.
Артур до ігор Показати IP 26 Листопада 2013 09:57
"ігорьок" -засунь свої радикальні методи у п"яту точку. Ти мабуть забув в якій країні ти живеш і про які це такі методи ти можеш говорити, якщо всі суди банком давно виграні, а от стягнути майно якого вже давно немаєвиконавча служба не може і не хоче ???!!!
Раїса Петрівна Показати IP 25 Листопада 2013 16:35
Ольга Миколаїна, тримайтеся - це вони ,злодії Вас хочуть залякати, не вийде у них нічого, вже все місто про Бондаруків і Осіпова говорить..............збагатилася ця трійця у свої 34-38 років за рахунок Волинських вкладників
вкладник Показати IP 26 Листопада 2013 07:54
Кварцяний молодець!А вам гроши все одно прийдеться вернути
Фанат-вкладник Показати IP 26 Листопада 2013 09:52
Кварцяний ,якщо хочеш помогти людям то почни це з братків Бондаруків і Осіпова -- тобто поговорити з ними, так як спілкуєтеся у роздягальні з командою Волині -- тільки чи почують братки ваші слова ? Цікаво, а чи спілкувалася з братами і Оською прокуратура, міліція і СБУ ?
юрист-юристу Показати IP 26 Листопада 2013 10:11
Поліщук такий юрист - як я балярина. Депутат прикриває депутата (Бондарука, Осіпова) тут і дітям все зрозуміло, що це одна компанія. А щоб виконати виконавчі провадження то невже Поліщук не розуміє, що потрібні кошти, тобто щоб позичальники повернули кредити у банк, а банк людям депозити, чи може якімсь іншим "макаром" має фін.установа виплати гроші і про які конкретні заходи щодо установи, а не злосних боржників він собі думає ?!
Інтерпол Показати IP 26 Листопада 2013 10:34
"Остап Бендер" - він же Гаврилишин давно у Норвегії, а може і ще дальше, так що Вам пане Кварцяний його уже не дістати --- ви хоч з Бондаруками "попрацюйте"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus