USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Генпрокуратура розслідує мільйонні оборудки колишнього міністра

17 Травня 2014 10:27
Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України прийнято до свого провадження матеріали розслідування щодо екс-міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка та колишнього начальника регіонального відділення Фонду держмайна України у Києві Віталія Трубарова за фактом незаконного відчуження державного майна, інформує УНІАН з посиланням на повідомлення прес-служби Генпрокуратури України.

Встановлено, що, перебуваючи на посаді міністра, Присяжнюк надав згоду на вилучення з державної власності нежитлових приміщень загальною площею понад 500 кв. м по вулиці Хрещатик, 24, які були надані для розміщення апарату Мінагрополітики та, відповідно до закону, не підлягали приватизації.

У подальшому на підставі неправомірного розпорядження тодішній керівник регіонального відділення ФДМУ у Києві незаконно підписав договір купівлі-продажу цього майна з комерційною структурою, яка, за даними слідства, була створена виключно для реалізації цієї злочинної схеми.

Внаслідок таких дій державі завдано збитків на суму понад 13 мільйонів гривень.

Колишнім посадовцям інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як повідомлялося, у квiтнi поточного року екс-міністра аграрної політики та продовольства України Присяжнюка було оголошено у розшук за підозрою у заволодінні коштами Аграрного фонду у сумі майже 540 мільйонів гривень, що були виділені державою на закупівлю об`єктів державного цінового регулювання цукру-піску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 17 Травня 2014 11:12
Дружалік боратинського Москвича

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus