USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гранти ЄС у медреформу Волині: ще дві реанімації на колесах. ФОТО

27 Жовтня 2013 11:28
Парк «швидких» ТМО Любомльського і Шацького районів поповнився двома сучасними автомобілями медичної допомоги класу С, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.
Авто оснащені портативною системою реанімації, дефібрилятором, устаткуванням для штучної вентиляції легень, внутрішньовенних інфузій, іммобілізації, діагностичним обладнанням та електрокардіографом.
Таке оснащення дасть можливість здійснювати діагностику і надавати необхідну медичну допомогу безпосередньо під час транспортування пацієнта, не втрачаючи дорогоцінний час.
Придбали такі реанімобілі для потреб ТМО Любомльського і Шацького районів у рамках реалізації проекту транскордонної співпраці «Розвиток транскордонного співробітництва для покращення оздоровчих умов жителів Бєльського повіту та Любомльського району через програму здоров’я і профілактики в сфері онкозахворювань і туберкульозу».
Кошти виділив Євросоюз на умовах співфінансування 90/10. Внесок української сторони становив 100 тисяч 600 євро, а грант ЄС – понад мільйон євро.
За ці кошти, окрім реанімобілів, придбали медобладнання для діагностики та різноманітний інструментарій.
«Ми розуміємо необхідність ранньої діагностики, особливо коли йдеться про онкозахворювання, туберкульоз чи інші складні хвороби. З допомогою Євросоюзу лікарня отримала сучасну техніку. З її допомогою значно покращиться якість обстежень, оперативних втручань», - зазначив головний лікар ТМО Володимир Дибель.

Зі слів медика, лікарі здійснюватимуть діагностику захворювань бронхо-легеневої системи та шлунково-кишкового тракту з допомогою ендоскопічних приладів, а органів черевної порожнини - за допомогою медичної оптики. Окрім того, операції на окремих внутрішніх органах робитимуть лапароскопічно, через невеликі отвори за допомогою спецінструментів.

Довідка:
Протягом вересня 2013 року в Любомльську ЦРЛ ТМО Любомльського і Шацького районів завезли медичне обладнання, придбане в рамках відкритих торгів державних закупівель, а саме:
- набір лапароскопічний для хірургічних втручань (Німеччина, вартість 792 тисяч гривень);
- набір ендоскопічного обладнання: бронхофіброскоп, гастрофіброскоп, колонофіброскоп (Японія, вартість мільйон 273 тисяч 977 гривень);
- стіл операційний гідравлічний універсальний (Білорусь, вартість 291 тисячу 656 гривень);
- комплекс для ендовідеохірургії універсальний (Україна, вартістю 539 тисяч 931 гривню);
- 2 автомобіля швидкої медичної допомоги з медичним оснащенням класу С (Mercedes – Bens, загальною вартістю 2 мільйони 550 тисяч гривень).
Усі кошти отримані завдяки реалізації проекту транскордонної співпраці «Розвиток транскордонного співробітництва для покращення оздоровчих умов жителів Бєльського повіту та Любомльського району через програму здоров’я і профілактики в сфері онкозахворювань і туберкульозу».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 27 Жовтня 2013 20:09
А при чому тут медреформа?Це такий її незграбний піар,як "в руслі соціальних ініціатив Януковича"? То так і пишіть,що ж ви Президента так підводите?
Не лікар Показати IP 28 Жовтня 2013 08:40
Реанімація - це процес, а це реанімобілі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus