USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гроші на ремонт доріг є, але їх не використовують

23 Липня 2013 16:47
Ремонтувати дороги за державні кошти сільські та міські голови Волині не поспішають. За «сезон» використали лише п’яту частину грошей, передбачених державним бюджетом України.

Окремі міста та райони жодної копійки не витратили на ремонт дорожнього полотна.

Про це під час наради з питань ремонту автомобільних шляхів державного і місцевого значення та доріг комунальної власності, 23 липня, повідомив начальник управління інфраструктури і туризму обласної державної адміністрації Леонід Кирильчук.

Він зазначив, що у 2013 році фінансують ремонт, реконструкцію, будівництво та утримання доріг комунальної власності з трьох джерел: субвенції з державного бюджету обласному бюджету, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та з обласного бюджету.

З його слів, на ремонт доріг за рахунок субвенцій, заплановано 55,18 мільйона гривень. Реалізовано коштів, за даними на 1 липня цього року - 9,8 мільйона, а це лише 19% від заявленої суми.

Досі не реалізували своє право на відремонтовані шляхи, - наголошує посадовець, - Луцький та Рожищенський райони. Вони жодної копійки не використали на впорядкування доріг.

Лише 1% коштів використали у Шацькому районі, по 2% - у Камінь-Каширському, Ратнівському, Старовижівському та Турійському районах, 3 % - в Іваничівському. В інших районах області ситуація трохи краща – від 11 до 27%.

Посадовець зазначив, що у містах обласного значення ситуація теж складна – Нововолинськ не освоїв жодної копійки на ремонт доріг, у Луцьку використали лише 16,2 мільйона гривень із 20,8 можливих, у Ковелі реалізували 8,5 мільйона з 11,4.

На кошти, виділені за рахунок субвенцій державного бюджету обласному, у сумі 30,6 мільйона гривень, відреставровані дороги лише на 12,1 мільйона гривень, що становить 35,9 %. Такі показники Кирильчук вважає недостатніми, втім розуміє, що багато коштів лишились не освоєними через зміни, пов’язані з виконавцями ремонтних робіт.

Зі слів чиновника, на ремонт доріг з обласного бюджету освоїли 8,5 мільйона гривень, або 38,6 %. Попри те, що окремі об’єкти вже ремонтують, проектно-кошторисну документації на 9 мільйонів гривень досі немає.

Нагадаємо, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко обіцяв забрати кошти у тих районах та містах, що не виконали своїх зобов’язань та передати їх для реалізації проектів у більш успішні райони Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
0527 Показати IP 23 Липня 2013 20:26
А зберіть інформацію про те, скільки в ГУДКСУ у Волинській обл. лежить платіжок на оплату послуг по виготовленню кошторисної документації,за виконані рем.роботи на дорогах - вже декілька місяців...??Все чекають ДОЗВОЛУ "зверху" після обіду щодня на проплату Ось тоді відсоток використаних коштів збільшиться....і думаю на багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus