USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Як сплачуватимуть податки співвласники нерухомості

25 Березня 2013 17:11
Співвласники житлової нерухомості сплачуватимуть податок на нерухоме майно за кожну належну їм частку, - інформує прес-служба ДПС в області.

Так, якщо у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб перебуває об’єкт житлової нерухомості, то платники податку на нерухомість визначаються наступним чином:

- якщо об’єкт житлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;
- у разі, коли такий об’єкт перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений на частки між власниками, платником податку є одна з осіб-власників, визначена за їх згодою (якщо інше не встановлено судом);
- якщо ж об’єкт, що перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, поділений між ними в натурі, то платником є кожна з цих осіб за належну їм частку.

Звертаємо увагу волинян, що податок на нерухомість сплачується за місцем розташування об’єкта оподаткування і зараховується до відповідного бюджету. База оподаткування об’єктів нерухомості, які перебувають у власності фізичної особи, обчислюється органом ДПС на підставі інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Такі відомості надаються безоплатно органами державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Разом з тим, юридичні особи обчислюють базу оподаткування самостійно, виходячи з житлової площі об’єкта та на підставі документів, які підтверджують право власності на нього.
Довідково: порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначено, положеннями статті 265 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.
У ДПС Волині наголошують: сплачувати новий податок зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою житловою площею більше 120 і будинком, житлова площа якого перевищує 250 квадратних метрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ірина Показати IP 25 Березня 2013 19:37
тобто чоловік - сплачує половину, а жінка - другу половину?
Жпк Показати IP 25 Березня 2013 20:21
Як завжди тупориле пояснення податівців. Всі чекають роз'ясненя , а ви повторюєте закон.
Роз'яснили до Жпк Показати IP 26 Березня 2013 10:22
+100%
андрiй76 Показати IP 26 Березня 2013 11:45
Поясніть людською мовою.Наприклад будинок 300квадратів і 2співвласника то не платить ніхто,бо частка кожного150квадратів,чи платять обидва,бо загальна площа будинку300 і вище встановленого ліміту на50квдр.???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus