USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

ЄС і Росія боротимуться за Україну, - експерт

9 Січня 2011 11:06
Заяву першого віце-прем'єра Андрія Клюєва про завершення підготовки нової угоди про зону вільної торгівлі з СНД до січня-лютого слід розглядати, як сигнал Брюсселю про наявність у Києва альтернативи співпраці з ЄС у вигляді партнерів в СНД

Про це у коментарі Deutsche Welle заявив аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач, - пише Фокус .

Він нагадав, що в січні має відбутися ключовий раунд переговорів з європейською стороною щодо зони вільної торгівлі України-ЄС. І що Київ заздалегідь попередив, що на поступки більше не піде і очікує поступок від Брюсселя.

«Нинішній рік буде роком конкуренції за Україну між Євросоюзом і Росією. І хто буде швидше і більш вправно діяти, той і отримає український внутрішній ринок і ресурси для свого інтеграційного проекту», - сказав експерт.

За його словами, в ідеалі Україні була б вигідна зона вільної торгівлі і з ЄС, і з СНД. Але ринки Євросоюзу «на кілька порядків більш місткі і різноманітніші, ніж переважно сировинні ринки країн СНД».

У той же час, Горбач назвав «надважливими» умови, на яких будуть укладені угоди з обома сторонами. У випадку з СНД, експерт нагадав про послідовне виключення Росією з подібних угод енергоносіїв, які є ключовим товаром для України. А також обмеження доступу українських продуктів харчування та інших товарів на російські ринки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus