USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинським селам дадуть 550 тисяч доларів

17 Серпня 2011 12:47
Дев’ять районів Волинської області вибороли право брати участь у проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» – впродовж чотирьох наступних років вони матимуть змогу реалізувати 41 проект.

Про це в ході прес-конференції 17 серпня сповістив начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської ОДА Андрій Ломага.

Він розповів: райони, яким дадуть право брати участь у проекті, визначали 16 серпня під час телефонної конференції спеціальної комісії.

Так, у проекті ЄС та Програми розвитку ООН братимуть участь громади Рожищенського, Любомльсьского, Турійського, Ратнівського, Ковельського, Локачинського, Ківерцівського, Камінь-Каширського та Володимир-Волинського районів.

До слова, чотири з цих районів братимуть участь у проекті вперше – це Рожищенський, Любомльський, Ківерцівський та Камінь-Каширський райони.

Крім того, комісія визначила ще три резервні райони, яким дадуть право долучитись до проекту в разі, якщо котрийсь із районів основного списку не справиться зі своїми проектами у визначений термін. До цього переліку увійшли Маневицький, Горохівський та Іваничівський райони.

Як повідомила начальник відділу з питань бюджету, економічної політики та проектної діяльності Волинської обласної ради Алла Яценюк, в рамках цього проекту на Волинь виділять щонайменше 550 тисяч доларів.

Використовуючи ці гроші, а також при співфінансуванні місцевих бюджетів та за рахунок внесків громад, волиняни зможуть реалізувати 41 проект, з яких 14 розраховані на впровадження енергозберігаючих технологій, інноваційних та альтернативних джерел енергії.

Як розповіла координатор обласного ресурсного центру громад Ірина Пащук, вже з 22 серпня розпочнуться районні семінари, в ході яких сільським громадам пояснюватимуть, як вдало підготувати свій проект з покращення умов проживання.

Після цього між сільрадами оголосять конкурс проектів, в ході якого у кожному районі відберуть по 4-5 кращих проектів для фінансування.

За словами координатора обласного ресурсного центру громад Оксани Гузь, пріоритетними сферами для підтримки громадських ініціатив є комунальне водопостачання, охорона здоров’я (підтримка ФАПів), навколишнє середовище (утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів), підтримка малого бізнесу (розвиток сільськогосподарських кооперативів), а також запровадження енергозберігаючих технологій.

Нагадаємо, 7 червня 2011 року розпочалась друга фаза проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Перша ж фаза проекту стартувала в Україні, на Волині зокрема, майже чотири роки тому – у грудні 2007 року і тривала до 6 червня 2011 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus