USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Села Волині матимуть шанс взяти гроші в ООН

13 Липня 2011 11:23
На Волині розпочала свою діяльність друга фаза проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» – 13 липня в Луцьку відбувся регіональний семінар-презентація цього проекту.

Під час семінару між Волинською ОДА, Волиньрадою та Програмою розвитку ООН було підписано угоду про співпрацю в рамках цього проекту.

Як розповіла координатор проекту на Волині Оксана Гузь, перша фаза проекту стартувала майже чотири роки тому – у грудні 2007 року і тривала до 6 червня 2001 року. А вже 7 червня 2011 року розпочалась друга фаза, яка триватиме чотири роки.

Другий етап проекту впроваджуватиметься в усіх регіонах України. Каже, що у другій фазі цього проекту принаймні 900 громад отримають можливість реалізувати свої ініціативи. Загальний бюджет проекту – 17 мільйонів євро.

Насамперед проект підтримуватиме ініціативи у сфері енергозбереження та впровадження енергоощадних технологій, водопостачання, охорони здоров’я та навколишнього середовища, підтримки малого бізнесу.

Проекти виконуватимуться на умовах співфінансування Програми розвитку ООН, місцевих бюджетів та громад. Зокрема, для втілення тих, які стосуватимуться відновлення комунальної інфраструктури, проект надаватиме 50% коштів, місцеві бюджети – 45%, а громади – 5%.

Як висловився під час свого виступу на семінарі голова Волинської облради Володимир Войтович, впровадження проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на Волині дав дуже позитивні плоди.

«В результаті реалізації проекту на Волині утворилось 47 організацій, які впровадили 57 мікропроектів, загальна вартість яких – 9 мільйонів 200 тисяч гривень», – сказав він.

З цієї суми 2 мільйони 300 гривень – це гроші обласної казни, додав очільник облради.

«Вирішились проблеми, які не вирішувались роками. Механізм співфінансування виявився дієвим… В нас все є для того, щоб робити і надалі впевнені кроки в цьому напрямку. Тому ми вітаємо будь-які ініціативи сільських громад», – висловився Войтович.

Радник постійного представника Представництва ООН в Україні Берді Бердієв (на фото), який був присутній на семінарі, також відзначив успіх проекту на теренах Волині.

«Результати говорять самі за себе. Пріоритети були вироблені самими громадами. А в цьому проекті це головне – дати можливість самим громадам взяти участь в розробці та реалізації проектів», – висловився Бердієв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
55555 Показати IP 13 Липня 2011 11:48
Іра і Оксана дай бог Вам хоошої подальшої роботи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus