USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Кабмін спровокує новий стрибок цін на бензин

6 Червня 2011 15:20
Український уряд пропонує Верховній Раді з 2012 року підвищити акциз на бензин на 50%, або на 66 євро за тонну.

Відтак діючої ставки акцизу 132 євро за тонну вона підніметься до 198 євро за тонну.

Про це говориться в законопроекті №8630 від 3 червня, яким пропонується внести відповідні зміни до Податкового кодексу, - пише ТСН.

Згідно з Податковим кодексом, Кабмін щорічно до 1 червня повинен вносити у Верховну Раду проект закону про внесення змін до Податкового кодексу відносно ставок оподаткування з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції.

Нагадаємо, що 7 квітня Верховна Рада підтримала в цілому законопроект про зниження акцизу на бензин 50 євро за тонну, на дизельне паливо - на 20-30 євро за тонну.

Раніше міністерство енергетики і вугільної промисловості для стабілізації цін на нафтопродукти у кінці березня розробило два законопроекти: відносно значного зниження акцизу на світлі нафтопродукти; до 1 січня 2012 року відмінити ПДВ на операції з ввезенням сирої нафти на територію країни.

Перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковский повідомив, що в результаті затвердження цього рішення Верховною Радою, ціни на бензин повинні знизитися приблизно на 50 копійок на літрі.

Нагадаємо, що, на думку експертів, на сьогодні ціна бензину в Україні повинна складати не більше семи гривень за літр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
водій Показати IP 6 Червня 2011 16:22
А нічого зрозуміти не можу: акциз знижують роздрібна ціна - зростає, акциз вводять - роздрібна ціна зростає вдвічі. Це що ж за регулянти такі? Ці горе-управлінці далі кров людську пити почнуть. ЗАДОВБАЛИ!!! Люди кого обираємо? Ці недоумки доки знущатися над нами будуть? Геть бездарну владу!!! Геть!!!
Helge Показати IP 6 Червня 2011 21:18
очередной - "бальшой хапок" нынешних прафисеоналав....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus