USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто і скільки мільйонів боргує своїм працівникам у Луцьку

29 Квітня 2014 08:30
Майже 5,5 мільйона гривень не виплатили власним робітникам луцькі підприємці за станом на 1 квітня цього року. Однак уже на сьогодні цю суму вдалось дещо скоротити.

Про це повідомив під час спільного засідання комісії Луцької міської ради з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста сьогодні, 28 квітня, заступник міського голови з економічних питань Тарас Яковлєв.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, за станом на кінець березня майже 2,5 тисячі волинян залишилися з невиплаченою зарплатою. Спробуємо розібратися з ситуацією в обласному центрі.

Хто винен у 5-ти мільйонах боргу найманим працівникам?

Так, згідно із даними моніторингу стану виплати заробітної плати на 1 квітня 2014 року, сума заборгованості із оплати праці у Луцьку становила 5 мільйонів 421 тисяч гривень, із яких 3 мільйони 821 тисячу гривень заборгували своїм працівникам 9 економічно активних підприємств, та понад 1 мільйон 600 тисяч – заборгованість трьох підприємств-банкрутів міста.

Таким чином, у порівнянні з початком року серед економічно активних підприємств зросла і кількість боржників - із 3-х до 9-ти. Відповідно, збільшилась і сума невчасно виплаченої заробітної плати. Так, за станом на початок квітня цього року вона становила 2 мільйони 164 тисячі гривень.

Утім, у порівнянні з попереднім місяцем сума заборгованості з виплати заробітної плати економічно активних підприємств міста дещо зменшилась. Зокрема, на початок березня 2014 року вона сягала позначки у 5 мільйонів 503 тисячі гривень.

Якщо розглянути ситуацію стосовно «злісних» боржників, то у ПАТ «Електротермометрія» скоротили заборгованість удвічі: із 922,2 тисячі гривень до 435,3 (з початку року до 1-го квітня). Однак, на Луцькому підприємстві електротранспорту критична ситуація майже не змінилась, тож сума невиплати заробітної плати працівникам так і залишилась понад 2 мільйони гривень.

Де борги зростають, нача гриби після дощу?

Іще гіршою є ситуація на інших підприємствах міста, де борги лише виросли, наче гриби після дощу. Так, кількість підприємств-боржників в порівнянні з попереднім місяцем не змінилась: хоча з їх переліку вийшло ТзОВ «Футбольний клуб «Волинь» із сумою боргу 1 мільйон 710 тисяч гривень. Проте, через порушення термінів виплати заробітної плати до «чорного списку» увійшло ТзОВ ВКФ «Явір-Плюс» ЛТД із сумою невиплаченої заробітної плати 34,4 тисячі гривень.

Окремі «злісні» боржники почали виправлятися

Утім, згідно із оперативними даними за станом на 24 квітня 2014 року заборгованість із виплати заробітної плати вдалось зменшити більш, ніж на три половиною мільйони. Таким чином, за «свіжою» інформацією сума боргу із оплати праці лучанам на сьогодні становить 1 мільйон 723 тисячі гривень.

Скоротили сума боргу на Луцькому підприємстві електротранспорту (946,7 тисяч гривень проти 2 мільйонів), у Дочірньому підприємстві «Волинський облавтодор» (131,2 проти 314,1 тисяч гривень) та у філії «Луцька дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Волинський облавтодор» (275,3 тисяч проти 494,2 тисячі гривень).

Також з 24 квітня цього року ліквідували заборгованість у ТзОВ ВКФ «Явір-Плюс» ЛТД, ПрАТ «Інститут «Волиньводпроект» та у ПАТ «Електротермометрія».

На жаль, деякі підприємства так і залишились у статусі «стабільно-погано»

Але незмінною залишилась сума боргу перед найманими працівниками у КП «Автогосподарство Волинської обласної ради» (111,1 тисячі гривень.), ПНВП «Проект-сервіс» (50,6 тисячі гривень) та у ПП «Руфусів» (208,6 тисячі гривень).

Серед підприємств-банкрутів у числі боржників із виплати заробітної плати продовжують залишилось ЗАТ «Західпромбуд» (955,3 тисячі гривень), товариства «Каскад-Продакшн» (382 тисячі гривень) та «Каскад-Транспорт» (263,4 тисячі гривень). За період з початку року сума заборгованості працівникам цих підприємств залишилась стабільною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Опа Показати IP 29 Квітня 2014 08:52
за що боролись *** ??? Правильно за Юліну волю і Путінський Крим, а решта почекають їм не звикати
Воютин Показати IP 29 Квітня 2014 09:16
Нам в Воютині Здрилючка платить мінімальну і то з запізненням,а решту краде собі. Де влада?
Вовк до Воютин Показати IP 29 Квітня 2014 10:50
коментар було видалено
Народ до Воютин Показати IP 29 Квітня 2014 10:52
«єдиним джерелом влади є народ» Конституція України
???? Показати IP 29 Квітня 2014 09:36
А коли вже розраховуватись почне "Феміда-Інтер К"? Копійки виплачуют и то невчасно!
Волинь Показати IP 29 Квітня 2014 12:39
Де в облавтодорі гроші візьмуться, як там настін старий крав 20 років, а тепер продовжує красти його синок .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus