USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Колишні землі авіаційного полігону на Волині повернули державі

17 Вересня 2013 16:22
Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в черговий раз захистила власність держави – земельну ділянку у Ковельському районі площею понад 10 тисяч гектарів вартістю більше 150 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Західного регіону України.

Так, 6 вересня 2013 року Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов Волинського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері. Суд визнав протиправним та скасував розпорядження Волинської обласної державної адміністрації від 31 липня поточного року про передачу земельної ділянки Міністерства оборони України від Ковельського спеціалізованого лісогосподарського акціонерного товариства «Тур» підприємству «Ковельське лісове господарство».
ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ВІЙСЬКОВІ ПОВЕРНУЛИ СОБІ 6,5 ТИСЯЧІ ГЕКТАРІВ ЗЕМЛІ
Колишні землі авіаційного полігону у Ковельському районі площею в 10027 гектарів ще у 1994 році були незаконно передані в користування підприємства «Тур». На даній ділянці, вартістю понад 150 мільйонів гривень, підприємство здійснювало лісозаготівельні роботи.

Як повідомив Волинський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Олександр Курсов, у 1998 році Вищий арбітражний суд України підтвердив належність спірної земельної ділянки до земель оборони. І скасував незаконне рішення Волинської обласної ради про передачу цієї земельної ділянки товариству «Тур». Однак, незважаючи на це, у 2004 році Ковельська районна державна адміністрація своїм розпорядженням підтвердила право вказаного товариства користуватися землями оборони.

Зазначене розпорядження Волинська прокуратура оскаржила до господарського суду Волинської області. Позов щодо скасування рішення РДА заявлений прокуратурою до суду ще у 2008 році. Справа декілька разів розглядалася у Вищому господарському суді України, а також у Верховному Суді України та, нарешті, завдяки наполегливій позиції прокуратури, послідовному оскарженню незаконних судових рішень, вдалось добитись законного рішення Рівненського апеляційного господарського суду від 16 січня 2013 року, яке залишене без змін постановою Вищого господарського суду України від 5 серпня 2013 року щодо захисту порушених інтересів держави у сфері земельних відносин.

Однак, незважаючи на рішення суду апеляційної інстанції від 16 січня 2013 року та перебування справи на розгляді у Вищому господарському суді України, 31 липня 2013 року Волинська обласна державна адміністрація своїм розпорядженням передала земельну ділянку Міністерства оборони України підприємству «Ковельське лісове господарство». Указане розпорядження обгрутовано скасовано Волинським окружним адміністративним судом за позовом прокурора.
Відтак, завдяки наполегливій позиції прокуратури, вдалось добитись судового рішення, відповідно до якого захищено порушені інтереси держави у сфері земельних відносин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 17 Вересня 2013 22:37
Дуже цікаво. Якби ті що таке робили ще з самого початку понесли б якесь покарання, то і ОДА б після того такого б не робила. А так вони завтра знову можуть це повторити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus