USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Колишній сільський голова Променя за хабар у 85 тисяч відбудеться штрафом

8 Квітня 2017 12:34
Колишній голова сільради села Промінь, що поблизу Луцька, Сергій Федчук, якого у січні 2016 року затримали при отриманні 85 тисяч гривень хабара за сприяння у виділенні земельних ділянок, відбувся штрафом розміром у 25 тисяч 500 гривень.

Такий вирок посадовцю 29 березня оголосив Луцький міськрайонний суд, пише «Четверта влада».

Нагадаємо, у вересні 2015 року волинські правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти сільського голови села Промінь Сергія Федчука за вимагання неправомірної вигоди за прийняття рішення про виділення земельної ділянки для будівництва житлового будинку.

Під час розслідування задокументували два факти отримання ним неправомірної вигоди за прийняття тих рішень, які входять у коло його безпосередніх обов`язків.

Вже 25 січня 2016 року правоохоронці затримали сільського голову «на гарячому» при отриманні 85 тисяч гривень хабара за вирішення питання про отримання дозволу на видачу громадянину ділянки в межах сільської ради.
Кілька місяців після затримання посадовця ще тривало досудове розслідування. В травні минулого року справу передали до суду.

Феміда встановила, що в серпні 2015 року з метою отримати земельну ділянку до сільського голови Сергія Федчука звернувся громадянин. Оскільки сам заявник вже використав своє право на безоплатне отримання землі раніше, то він попросив своїх знайомих написати заяви на отримання землі на ім`я сільського голови. Того ж місяця сільська рада дозволила цим людям розробити проекти землеустрою щодо двох земельних ділянок.

У подальшому Сергій Федчук, який тричі обирався сільським головою Променя, зважаючи на свій авторитет, пообіцяв заявнику вплинути на депутатів сільської ради задля прийняття позитивного рішення про виділення землі і остаточного затвердження проектів землеустрою. Громадянин натомість пообіцяв «віддячити».

Зрештою в кінці грудня 2015 року на сесії сільської ради Сергій Федчук висловився на підтримку звернень і виділення землі людям, за яких у нього попросили. Крім цього, він серед іншого, як мотиви голосування «за» вказав депутатам на те, що люди витратили гроші на розроблення проектів землеустрою, є погодження всіх відповідних органів, а тому відмовляти у затвердженні немає підстав. Тож депутати підтримали проект рішення сільради про виділення землі.

Після цього Промінський сільський голова власноруч звернувся із рішенням сільради до Управління Держгеокадастру у Луцькому районі для отримання витягів про кадастрові номери ділянок та до реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції для реєстрації права власності на дві виділені ділянки. Після отримання документів, які підтверджують реєстрацію права власності, Сергій Федчук домовився із заявником про зустріч.

25 січня 2016 року посадовець зустрівся з громадянином у його автомобілі в Луцьку на парковці біля гуртівні «Пакко» на вулиці Ковельській, передав йому документи і отримав від нього 85 тисяч гривень «подяки». Після цього його й затримали правоохоронці.

Під час судового провадження прокурор прокуратури Волинської області та обвинувачений 24 березня цього року уклали угоду про визнання винуватості. Згідно з нею Сергій Федчук беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369-2 ч.2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Сторони узгодили призначення покарання у виді штрафу в розмірі 25 500 гривень.

В підсумку суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук затвердив укладену між стороною обвинувачення і обвинуваченим угоду і встановив покарання для сільського голови у вигляді штрафу у 25 тисяч 500 гривень. Також суд зняв арешт із трьох земельних ділянок посадовця в селі Мстишин Луцького району загальною площею майже 0,75 га і його автомобіля «ЗАЗ 110107», та зобов`язав обвинуваченого покрити майже 3,5 тисячі гривень судових витрат.

Вирок суду ще не набрав законної сили. До кінця квітня сторони ще мають можливість оскаржити його до Апеляційного суду Волині. Але оскільки була укладена угода, навряд чи хтось щось оскаржуватиме.

Відзначимо, що улітку 2016 року в селах, які підпорядковуються Промінській сільраді, провели дострокові вибори сільського голови у зв`язку з затриманням Сергія Федчука. Новим сільським головою стала Вікторія Косарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 8 Квітня 2017 13:14
Здається, що з Луценком справи пішли ще на гірше. Юра надзвичайно артистична людина. Коли він був в соцпартії, він був найактивнішим соціалістом у всі часи і серед всіх народів. Коли його зробили міністром над міліціянтами - він миттєво став найміліційнішим міляціяном серед всіх мліціянтів. Коли його посадили - він вмить перетворився на вправного зека. А вже на посаді генпрокурора освоїв всі звички "української" прокуратури - гарно і багато говорити, удавати з себе заклопотаного і втомленого від непосильної "прокурорської" роботи, а тим часом старанно зберігати все, що успадкував. І це йому дуже добре вдається. Тому чого дивувати, що його "підлеглі" милують особу, яка має проходити по ч.3, як мінімум, ст. 368 Кримінального Кодексу УКраїни, яка аж ніяк не передбачає якогось штрафу.
мзда Показати IP 8 Квітня 2017 15:18
ось в чому різниця тіж Румунією і Україною. Вони протистоять, а наші штрафи дають... Є чого вчитись...
Верещагін до мзда Показати IP 8 Квітня 2017 19:28
Різниця в тому,де Чаушеску і де ...................!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus