USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кореспондентський рахунок ПриватБанку можуть арештувати, - журналіст

15 Листопада 2017 07:00
В ПриватБанк доставили документи виконавчого провадження щодо стягнення з кореспондентського рахунку 1,1 мільярда гривень.

Це гроші сім'ї Суркіса, які той виграв рішенням Окружного адмінсуду Києва з позовом до НБУ і Фонду гарантування вкладів (справа №826 / 20221/16).

Про це повідомляє редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

1 мільярд 047 мільйонів 529 тисяч 640 гривень; 266 тисяч 233 долари та 7 тисяч 864 євро.

Ці кошти були списані у Суркісів так само, як і у десятків компаній і приватних осіб, яких НБУ і Фонд гарантування визнали пов'язаними особами з акціонерами Приватбанку при націоналізації. На загальну суму 32 мільярди гривень (за оцінками екс-глави Нацбанку Гонтаревої).

Всі ці компанії і приватні особи - так само судяться з банком і Фондом. І це означає, що аналогічним чином будуть списані з коррахунку ще 32 мільярди гривень.

Як зазначає Олександр Дубінський, ці гроші можуть бути виплачені тільки за рахунок держави. Тобто, чергової докапіталізації.

Але поки ці рішення - щодо докапіталізації - будуть прийматися Мінфіном, примусове списання коштів може призвести як до дефіциту ліквідності банку, так і до арешту коррахунку банку і повного паралічу його роботи. "Я б міцно подумав на вашому місці, чи варто нести зараз в ПриватБанк гроші на депозити", - підсумовує Дубінський.

Натомість, як повідомили в ПриватБанку, жодних повідомлень про арешти банк не отримував.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus