USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Ковельські медики 51 бригади – про ситуацію на полігоні

12 Червня 2014 16:29
З перших днів мобілізації до лав Збройних Сил України – 51-ї гвардійської механізованої бригади – призвали 8 військовозобов’язаних медичних працівників Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання: 7 лікарів та медичну сестру. Всі вони проходять службу в складі дислокованих на південному сході медичної роти бригади та батальйонних медпунктів. Про це повідомив голова профспілкового комітету Ковельського МТМО Сергій Товкач.

Після бойових зіткнень та понесених втрат 51-а бригаду перевели на полігон «Широкий лан» у Миколаївській області, аби відновити боєздатність. А бійці наразі мають пройти перепідготовку.

Передислокація кількатисячного контингенту волинської бригади збільшила існуючі проблеми, насамперед продовольчого та побутового плану. Усе це стало предметом розгляду тамтешнім керівництвом.

Днями голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Романчук під час наради із заступниками та керівниками управлінь ОДА заявив про проблему забезпечення продовольством військових, які прибули на полігон «Широкий лан» після бойових дій під Волновахою. З його слів, цим скористалися місцеві представники бізнесу, які абсолютно необґрунтовано вирішили нажитися на ситуації, піднявши ціни на продукти харчування та супутні товари.

Хоч очільник Миколаївської області Романчук і розпорядився «переломити сформовану цінову політику широколанівських бізнесменів і налагодити постачання всього необхідного, а саме безалкогольних напоїв і продуктів харчування для забезпечення побуту військових за нормальними «не завищеними» цінами», проблема повноцінного тилового забезпечення 51-ї ОМБР залишається актуальною.

Як і переважна більшість мобілізованих товаришів по службі, ковельські військові медики кажуть, що відчувають гостру нестачу належної військової амуніції, продовольчого та технічного забезпечення.

«Колектив медпрацівників нашого медичного об’єднання, зважаючи на кризовий матеріально-технічний стан підрозділів, що беруть участь в бойових діях, ініціював збір коштів для адресної допомоги своїм мобілізованим колегам. На зібрані понад 50 тисяч гривень для них придбано медикаменти, спальні мішки, бронежилети 4-го класу захисту та потужний дизель-генератор», – говорить головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук.

Додатково до коштів, зібраних медперсоналом, матеріальну допомогу в розмірі однієї тисячі гривень кожному з мобілізованих працівників медоб'єднання надала і профспілкова організація МТМО.

Цей потічок благодійного внеску місцевих послідовників Гіппократа влився до широкої течії доброчинності з усієї Ковельщини, яка своїм землякам-військовослужбовцям скерувала автотранспортом двадцятитонну «посилку» з продуктів харчування, засобів гігієни та побуту, технічних пристроїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталя Камишникова Показати IP 12 Червня 2014 16:57
Вони пристрій для очищування іржавої води просять-молять! Цитую: "Лучанин, старший солдат Микола Кравчук навіть продемонстрував фото тієї, що привозять до табору 51-ї ОМБр: каламутна, іржавого кольору рідина годиться хіба що для вмивання або прання, але ж ніяк для пиття чи приготування їжі. — Через ту пляшку з водою навіть сонця не видно. Нам би хоч одну автомобільну фільтрувальну станцію, – каже він. – Знаю, що у військах РХБ захисту є такі машини на базі Зіл-131. Чому жодної з них не передали, принаймні у тимчасове користування, нашій бригаді?" Це зі статті підполковника Скоростецького на сайті "Нововолинськ діловий".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus