USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Країни-партнери Волині по Єврорегіоні «Буг» займають у зовнішньоторговельному балансі області лише четверте та восьме місця

30 Травня 2008 21:10

Як повідомляє 30 травня репортер «Волинських новин», двосторонній обіг торгівлі Волині з Польщею становить 133,7 мільйона доларів, з Білорусією – 40,3 мільйона. Відповідно, ці країни посідають лише четверту і восьму сходинки загального товарообігу, - сказав у доповіді під час засідання Ради танскордонного об’єднання Єврорегіон «Буг» голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк.
У своїй доповіді під час засідання в облдержадміністрації губернатор і, водночас, голова президії Ради Єврорегіону «Буг» Микола Романюк зазначив: «За результатами роботи у 2007 році Республіка Польща була четвертим за величиною зовнішньоторгівельним, діловим партнером Волині. Двосторонній обіг співпраці становив 133,7 мільйона доларів США, що на третину перевищив рівень 2006 року. Білорусь – 40,3 мільйона доларів США і займає восьму сходинку. Протягом січня 2008 року товарообіг із польськими партнерами склав 41 мільйон доларів США. Темпи приросту, у порівнянні із приростом 2007 року, складають 168%».
Як головне досягнення співпраці з сусідніми регіонами в рамках Єврорегіону «Буг» Микола Романюк визначив розвиток торгівельно-економічних відносин. Таким чином, вважає губернатор, не справдилися песимістичні прогнози щодо входження Польщі до Шенгенської зони і скорочення комерційних угод із Україною. Обнадійливими, за словами глави ОДА, є результати діяльності місцевих підприємницьких структур на ринку Білорусії, адже за три місяці двосторонній оборот досяг десяти мільйонів доларів США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus