USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Криза об’єднала двох найбільших молокопереробників Західної України

23 Лютого 2010 16:54
Два найбільші молочні підприємства Західної України – «Західна молочна группа» і «Галичина» – об\'єднуються.
Злиття дозволить знизити конкуренцію за сировину і продемонструє іншим учасникам ринку, як можна вижити в кризу, з посиланням на газету «Дело» повідомляє Кореспондент.
«Західна молочна група» Ігоря Єремєєва і молочна компанія «Галичина» львівського бізнесмена Андрія Короля об\'єднують активи. За інформацією джерела видання, частки у новоствореній компанії розподіляться в пропорції 60% на 40% на користь Єремєєва. «Зараз документи про об\'єднання перебувають на розгляді Антимонопольного комітету», - підтвердив газеті комерційний директор компанії Галичина Іван Саломатін.
За його словами, головна причина, яка спонукала сторони до злиття, - оптимізація виробництва і збуту. Галузеві аналітики впевнені: злиття дозволить компаніям мінімально підвищувати ціни на продукцію і таким чином зберегти частку ринку. За їх оцінками, об\'єднана компанія займе мінімум 35% ринку західного регіону України, зазначає «Дело».
Об\'єднавшись, «Західна молочна група» і молочна компанія «Галичина» одночасно знижують витрати на виробництво і закупівлю сировини і формують грошовий ресурс для операційної діяльності.
У той же час об\'єднання компаній таїть у собі і проблеми. Зокрема, конкуренцію між продукцією компаній під різними торговельними марками. Молочний ринок України є досить консолідованим. На першу десятку найбільших компаній припадає більше половини виробництва (53% за підсумками 2009 року). І те, що процес об\'єднання гравців триває, свідчить про наявність проблем в галузі, які подолати поодинці компаніям не під силу.
Довідково:
Холдинг «Західна молочна група» об\'єднує активи в молокопереробній галузі групи Континіум, співвласником якої є Ігор Єремєєв. Група розділена на два бізнес-напрямки - виробництво продукції з незбираного молока та виробництво сиру. До холдингу входять такі підприємства, як «Дубномолоко», «Ковельмолоко», Львівський міський молочний завод, Володимир-Волинський комбінат молочних продуктів, Вінницький міський молочний завод, Бродівський завод сухого знежиреного молока, Концерн «Молопродукт», Новоград-Волинський сиркомбінат.
 Молочна компанія «Галичина» працює на українському молочному ринку з 1998 року. Займається виробництвом продукції з незбираного молока (молоко, сметана, кефір, йогурти), а також сухого молока і масла. Основними торговельними марками компанії є Галичина і Молочар. Компанію пов\'язують з львівським бізнесменом Андрієм Королем.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дегустатор Показати IP 23 Лютого 2010 16:58
Продукція ТМ "Галичина" була ще більш-менш їстівна. Тепер чекайте "смакоти а-ля КОМО". Точно треба корову на балконі заводити
citizen Показати IP 23 Лютого 2010 21:05
... про яке молоко чи сметану можна говорити, вже в селах і корів тримати не хочуть. Хімія!
Ласковая Показати IP 24 Лютого 2010 11:46
Недавно купила молоко "Молочна група", малому не дала пити, воно ж зовсім на молоко не схоже. А замість того, щоб вкисати, просто гарким стає.
Знаючий Показати IP 24 Лютого 2010 21:14
Тепер точно "Галичину" не купуватиму. ПРотивне "Комо" вже давно не купую: хімікатами тхне. За незалежними споживчими експертизами "Комо" - дуже погано, "Галичина" - просто погано. Тільки тернопільська "Молокія" пропонує ще добре молоко і справжню сметану.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus