USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Франції горить один із найбільших готичних соборів. Його будували 5 століть

18 Липня 2020 11:38
У французькому Нанті 18 липня спалахнула масштабна пожежа в кафедральному соборі святих Петра і Павла. Ця готична церква є однією з найбільших у всій Франції.

Про постраждалих і причини пожежі наразі нічого не відомо, повідомляє 24 канал з посиланням на BFMTV.

Що відомо про пожежу в кафедральному соборі святих Петра і Павла

На місці працюють десятки пожежників. На відео з місця події видно вогонь і дим, що виходить зсередини собору.

За словами очевидця події, він прокинувся від гучного биття в дзвони, а коли виглянув у вікно, то побачив палаючий собор.

Прокуратура заявила, що в пожежі в Нанті можливий кримінальний слід. На місце події прибудуть прем’єр-міністр Франції і глава МВС.

Дивіться відео пожежі в соборі в Нанті:
Що відомо про Собор Святих Петра і Павла в Нанті

Його почали будувати ще в 1434 році і зводили 457 років – до 1891. Це одна з найбільших готичних церков Франції. Вона всього на шість метрів нижча від знаменитого Собору Паризької Богоматері.

До цього кафедральний собор горів під час післявоєнної реставрації в 1972 році. Тоді сильна пожежа почалася під дахом. Полум'я зруйнувало значну частину конструкцій. Через це собор закрили на три роки, а потім почалася реставрація.

До вересня 2008 року священне місце знову отримало середньовічний вигляд.
Одразу почала проходити паралель з пожежею в соборі Паризької Богоматері, який розпочався 15 квітня 2019 року. Пожежа була ліквідована вранці 16 квітня. Те, що відбулося призвело до обвалення шпиля і частини даху, а також до пошкодження внутрішнього оздоблення. Собор довелося закрити на реставрацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus