USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Китай може знищити Bitcoin, – вчені

10 Жовтня 2018 23:21
Нове дослідження показало, що Китай має загрозливий вплив на Bitcoin і, можливо, навіть спроможний зрештою знищити всю мережу цієї криптовалюти.

Вчені з Університетів Прінстона і Флориди вивчили, як Китай «загрожує безпеці, стабільності та життєздатності Bitcoin», і дійшли невтішних висновків, пише The Next Web.

Згідно з цією статтею, у Китаю є як «зрілі можливості», так і «сильні мотиви» для скоєння різних атак проти Bitcoin. Більше того, китайські чиновники вже показують свій вплив на криптовалюту безліччю способів.

«Оскільки вартість і економічна корисність Bitcoin зросли, є стимул атакувати його. Ми виділили Китай для аналізу, тому що він є найпотужнішим потенційним противником Bitcoin, і ми виявили, що у нього є безліч основних мотивів для атаки на систему і низка можливостей, як нормативних, так і технічних, для проведення цих атак», - пояснюють дослідники.

Автори роботи відзначають, що екосистема видобутку Bitcoin стала «сильно централізованою». Підприємства з майнингу були настільки розширені, що «більш ніж 80 відсотків видобутку Bitcoin виконуються шістьма пулами майнерів», причому п'ять з них управляються безпосередньо окремими особами або компаніями з Китаю.

Основною загрозою для інфраструктури Bitcoin є «51-процентна атака», яка складається з пулів майнерів, об'єднаних для контролю більшої частини хеш-швидкості (загальна обчислювальна потужність Bitcoin), що дозволяє їм безпосередньо впливати на те, що відбувається, в мережі Bitcoin. Зараз же китайські майнери становлять вже не 51, а 74% хеш-потужності Bitcoin і ситуація стає тривожною.

«Оскільки менеджери несуть відповідальність за призначення завдань на майнинг і поширення готових блоків, вони контролюють вихідні дані і результати своїх майнерів, що дозволяє китайській владі побічно контролювати цю хеш-потужність», - говорять дослідники.

Також вчені визнали, що була «виявлена певна несправедливість» щодо того, як розподіляються винагороди за майнинг. Ймовірний винуватець - це так званий Великий китайський фаєрвол. Він нібито спотворює ігрове поле, додаючи проблем для майнерів, які працюють за межами країни і підвищуючи пріоритет китайських майнерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus