USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Витрати на майнінг біткоїна перевищили його вартість

29 Січня 2019 13:37
Аналітики з JPMorgan Chase & Co підрахували, що вартість майнінгу одного біткоїну перевищує реальну вартість самої криптовалюти.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Bloomberg.

Ключову частину витрат на «майнінг» біткоїнів складає оплата електроенергії, необхідної для роботи потужних і енерговитратних комп’ютерів.

Так, у VI кварталі 2018 року витрати на створення одного біткоїну склали в середньому $ 4060, що значно вище його поточної вартості. Наразі біткоїни торгуються нижче $ 3600.

Китайські біткоїн-майнере знайшли способи значно скоротити ці витрати. Вони відкрили виробництво криптовалюти в безпосередній близькості від виробників електроенергії, уклавши з ними угоди про прямі закупівлі необхідного ресурсу. За словами аналітиків з JPMorgan, це дозволяє в середньому платити «за все» близько $ 2400 за один біткоїн.

Однак, незважаючи на зростаючі витрати, багато західних біткоїн-майнерів поки не зупиняють «виробництво» криптовалюти. Радше навпаки – фахівці виявили, що в деяких країнах (Чеській Республіці, США та Ісландії) виробничі потужності дещо зросли.

Читати ще: «Добувати криптовалюту може кожен»: луцький майнер з ЛНТУ про біткоїн

На думку аналітиків, якщо на ринку біткоїнів залишаться тільки китайські майнери з низькими витратами, граничні витрати можуть впасти до рівня менше $ 1260 за біткоїн.

Майнінг криптовалют займає 1% від загального споживання електроенергії в усьому світі, порахували у Прінстонському університеті.

Нагадаємо, раніше відомий економіст, професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні, якому приписують пророцтво глобальної фінансової кризи в 2008 році, назвав біткоїн інструментом спекуляції шахраїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus