USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Київський торт крокує по Москві: як в Росію возять солодощі «Рошен»

8 Лютого 2019 21:22
Петро Порошенко тільки в 2017 році закрив завод «Рошен» в Липецьку. Однак продукція кондитерської імперії президента продовжує продаватися в Росії.

У Москві можна поласувати солодощами Порошенка прямо з конвеєра. Знаменитий «Київський торт» доставлять до дверей на наступний день після його виробництва, пише Страна.

Бізнес налагоджений міцно: за задоволення смакувати найсвіжіші солодощі «Рошен» покупцеві-москвичеві навіть не потрібно вносити передоплати. Один дзвінок – і на наступний день торт буде доставлений прямо з фабрики.

1600 рублів за торт в Москві

Торти, зефір, бісквіти, цукерки – це далеко не весь перелік продукції «Roshen», яку можна купити в «Київській кондитерській» Москви. Сайт віртуального магазину ласощів повідомляє, що поставки здійснюються прямо з Києва до дверей замовника в Москві і Санкт-Петербурзі.

У цій справі «Київська кондитерська» має п’ятирічний досвід, і судячи з усього, продажі почалися майже відразу ж після заборони Росспоживнагляду на імпорт «Roshen» в Росію в 2013 році.

«Солодощі родом з дитинства» – так говорить заголовок на сайті «Київської кондитерської» в Москві. Продавці запевняють, що їх продукція – справжній «Roshen» з київського конвеєра, який можна отримати буквально на наступний день після замовлення.

«Привозити приємні солодкі подарунки, повертаючись з України, стало незмінною традицією, яка існує десятки років. Тепер не потрібно чекати, коли хтось із ваших друзів відправитися у відрядження в Київ. Ви можете замовити прекрасне доповнення до святкового столу або солодкий подарунок близькій людині вже сьогодні», – повідомляється на сайті" Київська кондитерська «.

Постачальники не називають себе офіційними представниками, але асортиментом продукції балують чималим. Вироби поділяються на три категорії товарів – цукерки в коробках, цукерки на вагу і торти. Так, коробка «Київ вечірній» обійдеться покупцеві в 800 рублів (345 грн.), а кілограм «Червоного маку» в 699 руб (293 грн.), плитки шоколаду йдуть в замовлення від 10 штук за ціною за одну 150 руб (63 грн.).

Безумовним хітом продаж залишаються торти. Продавці повідомляють, що доставляють їх у спеціальних рефрижераторах. Термін придатності становить 72 години, але доставляють «Київський торт» відразу ж на наступний день після виробництва, а тому він ще дві доби придатний для вживання.

«Маленький тортик – це 450 грам, коштує він тисячу двісті дев’яносто дев’ять рублів, а великий на 850 грам коштує 1799 рублів. У нас є доставка в межах МКАД, обходиться в 300 рублів. Це справжній» Київський торт «Roshen з України, не підробка», – розповідають в кондитерській.

На тому кінці телефонного дроту оголошують суму замовлення спільно з доставкою – 1600 рублів (670 гривень). Оплатити продукт пропонують при його отриманні. А ось отримати можливо буде лише з 12:00, так як в Москві торт опиниться тільки до 11 ранку. Примітно, що саме в такий час, згідно залізничному розкладу, на Київський вокзал в Москву прибувають два українських потяги.

«Везуть торти поїздом, провідники їх провозять, але в яких умовах він там доставляється – я не знаю. Я просто посередник тут, більше нічого не знаю» – розповідає «Країні» кур’єр «Київських солодощів».

Торт без чека, але з печаткою

До «Київського торта» в Москві додається анкета на бланку постачальника-кондитерської. Тут дані одержувача вписуються від руки, а ось справжність «Рошен» підтверджує мокра печатка.

Доставляє солодощі Петра Порошенка компанія «ІнтерФудДевелепмент» з реєстрацією у Москві. Відповідно до російського реєстру юридичних осіб, компанія була заснована в листопаді 2012 рік Нурсултаном Кужагаліевим і Олександром Касамара.


Основним видом діяльності є оптова торгівля харчовими продуктами, включаючи напої та тютюнові вироби. Правда, в 2015 році компанія припинила свою діяльність через відсутність відомостей про рух коштів по рахунках і відсутності звітності.

Сьогодні ця фірма продовжує ставити свою печатку на бланках на замовлення української продукції Roshen.

Втім, «Київська кондитерська» – тільки російська частина бізнесу з доставки продукції «Рошен» в Росію. Оптову покупку солодощів, їх доставку в РФ, митне «вікно» на кордоні – всім цим займаються саме з української сторони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2019 07:21
А що заважає мені купити торт в Україні і продати його у москві. До чого тут Порошенко!
Прагматик Показати IP 9 Лютого 2019 10:21
Бовдури зараз будуть кричати про зраду) ми повині продавати свої товари всім, гроші ж то йдуть в Україну, а ось купляти в Росії це вже інше питання
ігор до Прагматик Показати IP 9 Лютого 2019 11:08
да, з парашена і других великих імперій сильно гроші йдуть в укаїну
Арсен Показати IP 9 Лютого 2019 13:26
Гроші йдуть в офшори ,попошенко навіть за те що продане в Україні не платить податки,все проходить через Кіпр на офшорні рахунки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus