USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Лікарям «первинки» планують вдвічі збільшити зарплати

7 Жовтня 2013 17:00
З початку року, за станом на 1 жовтня, на Волині на 27 одиниць, тобто до 116, збільшилася кількість амбулаторій, з них 30 – міських.
У містах, в амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини, працює 176 сімейних лікарів. Всі вони навчалися на спеціальних курсах сімейної медицини, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.
У пілотних областях, навіть, апробують право пацієнта обирати свого сімейного (дільничного) лікаря. А на первинному рівні запроваджено новий механізм оплати праці: більше отримує той, хто більше і якісніше працює.
Наразі, Волинь не є пілотною областю в контексті реформування «первинки». Проте, зі слів голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, в інших регіонах нові надбавки збільшилися в середньому на 56%. Тепер зарплата сімейного (дільничного) лікаря сягає 5000-7000 гривень, медсестри – до 5000 гривень.
«Кількісна» надбавка в пілотних регіонах передбачає доплату на кожного прикріпленого понад норматив пацієнта (1200 – в селі, 1500 – у містах), а «якісна» – за охоплення скринінговими дослідженнями (тобто дослідженнями людей, які не мають явних симптомів захворювання) на виявлення онкопатології, профілактичними щепленнями, зниження рівня госпіталізації.
«Такий механізм планується поширити на первинну ланку і в непілотних регіонах, в тому числі й на Волині», - резюмував Борис Клімчук під час оперативної наради 7 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тіна Показати IP 7 Жовтня 2013 18:32
добре,що хоч ВН виправдали БП на рахунок оплати праці медиків Волині. Але нам не цікаво слухати про зарплати в інших областях .Що конкретно робиться щоб Волинь теж стала пілотною областю? НІЧОГО!!!!!!!!!
Лучанин до Тіна Показати IP 8 Жовтня 2013 01:42
От тут Ви неправі! Чиновники роблять все можливе, а ще більше неможливе щоб бути схожими на пілотні області і хоч якось привернути до себе увагу вищестоячих чиновників аж до Президента. Але держава виділила кошти лише на "пілотні області", тому медикам Волині благодать не світить. В наших чиновників один лозунг: "З грошима кожен зможе, а ти спробуй без них!". Тому ми всі без них. З іншої сторони - а чому тільки первинна ланка? Що медперсонал з лікарень повинен звільнитися та піти в поліклініки? В нас що всі здорові, щоб займатися лише профілактикою та лікувати ГРВІ? Видно в чиновничків голівка сильно бо-бо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus