USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучан штрафуватимуть за неприбрані собачі екскременти

25 Червня 2014 17:23
Вигул собак може обійтися лучанам у 800 гривень. Саме такий штраф можуть виписати працівники муніципальної дружини власникам домашніх тварин, які не прибрали послід своїх улюбленців на вулиці.

Відповідні зміни до Правил утримання тварин у Луцьку прийняли депутати міської ради сьогодні, під час 61 чергової сесії сьогодні, 25 червня.

У документі, зокрема, вказується те, як має вигулюватися собака, і як має відбуватися прогулянка з домашніми тваринами вулицями міста. Зокрема, тварини поділяються на три класи небезпеки: спокійні, агресивні чи з підвищеною агресивністю. Залежно від цього вони й мають вигулюватися – чи лише з повідком, чи ще й з намордником.

Разом з тим, депутатам пропонували затвердити 12 місць для вигулу собак: це паркові зони на вулиці Гордіюк, на вулиці Кравчука біля РАЦСу, на вулиці Потебні, на бульварі Дружби Народів, 2 місця в парку Лесі Українки, на вулиці Шопена, 2 місця в районі ЛПЗ, 2 місця біля Набережної та в парку 900-річчя Луцька.

Однак депутати вирішили внести зміни до проекту рішення. Вони відзначили, що місця для вигулу собак не узгоджувалися з відділом екології та місцевими мешканцями.

Тому депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук оголосив пропозицію комісії з питань ЖКГ: доручити розробити перелік місць вигулу та їх схему, узгодивши з управлінням архітектури, відділом екології та департаментом ЖКГ. Також члени комісії запропонували передбачити кошти на встановлення огородження та табличок про місця вигулу собак при формуванні бюджету на 2015 рік.

Крім того, депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук запитав, хто контролюватиме дотримання правил утримання тварин. Адже згідно із вказаними змінами, лучани повинні на вулиці прибирати послід своїх улюбленців.

У відповідь, керівник КП «Ласка» Дана Новарчук зазначила, що штрафувати за недотримання правил мають працівники муніципальної дружини. Штраф за порушення цих правил становить 800 гривень. Однак, у зв’язку з тим, що в місті не визначені місця для вигулу тварин, покарати людей складно – у суді відсутність місць для вигулу може стати обставиною, яка звільняє людей від відповідальності.

Депутати прийняли проект рішення зі змінами з третьої спроби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
100 Показати IP 25 Червня 2014 17:32
Самооборона повина контролювати це їхній рівень
халф до 100 Показати IP 26 Червня 2014 11:25
заманали ви зі своїми бандами,кожне чмо зветься,як захоче, я тоді,до прикладу,буду знищувач самооборони-народний захисник,а може, гетьманьски штани собі пошити,а може,жовті? Потрібно порядок наводити по закону,і всі ці придумані формування розпускати або саджати.
коломой Показати IP 25 Червня 2014 20:02
камишнікова робота для тебе!
Анонім Показати IP 25 Червня 2014 20:24
тепер власники собак повинні озброїтися мішечками і лопатками - як у Європі, подивимося як це буде виглядати у нас
... до Анонім Показати IP 25 Червня 2014 21:49
...ніяк, коли "мужчина" і бійцівської породи собака - будуть робити вигляд, що не бачать(((((
іраклі Показати IP 25 Червня 2014 21:46
Вирубку парку по вул. Конякіна під будівництво церкви теж ніхто не узгоджував з мешканцями будинку((((((((((((((((((( і кварталу (не кажучи про наступні плани, що має бути з парком - дорога і будинки)
котопес Показати IP 25 Червня 2014 22:24
*лять вони дибіли? хай спочатку всіх бродячіх собак заберуть в притулкі, бродягі будуть гадить де їм заманеться і будуть кідатись на людей, а мені потрібно буде шукати місце для вигулу собакі? дибилі!
громадянин до котопес Показати IP 26 Червня 2014 09:40
Сам дибіл, якщо не хочеш шукати місце для вигулу собаки, то вигулюй її в себе в квартирі і нюхай.
Надя до котопес Показати IP 27 Червня 2014 10:51
Який це потрібно штат притулку і тереторія щоб усіх забрати, а кормити....ви собі уявляєте вже у притулку 300 собак як їх прокормити....5-6 працівникам....треба нам допомагати стерелізувати бродячих тварин і їх стане значно менше.....і вони коли простерелізовані зовсім не агресивні стають.....
халф Показати IP 26 Червня 2014 00:51
казус,місце для вигулу,до прикладу,є.А як транспортувати туди собаку? Крокодилом 24 чи літаючим гробом 8? Ви усвідомлюєте,що значить ваше - місце вигулу?
Галка Показати IP 26 Червня 2014 00:52
цікаво, а як вони доведуть, що це саме моя собачка покакала?, хто буде "докази" збирати і з місця злочину і "аналізи" в моєї собачки? а якщо і вона "какнула" чи "пісьнула", а я непомітила?
Громадянин до Галка Показати IP 26 Червня 2014 09:41
Пальці в двері і господар сам розкаже де його собачка какала впродовж останього тижня.
Анонім Показати IP 26 Червня 2014 07:06
Накінець якісь дії, а то в нас якщо бійцівська порода то і власник зовсім без мозгів, а на рахунок парків, звичайно навіщо там з дітьми гуляти, хай там безмозглі хазяі, своїх безмозглих псів вигулюють
Лучанка до Анонім Показати IP 28 Червня 2014 19:02
Ви б, шановний, більше звертали уваги не на собак, а на безмозглих на двох ногах, які гадять у парках. У парку на Конякіна тільки два місяці тому люди прибрали, а що там зараз робиться? А після цих вихідних буде ще більше срання!!! Може їм теж порадите з мішочками ходити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus