USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанок навчили як формувати і розподіляти сімейний бюджет

2 Вересня 2013 18:41
Розмова про жінок, чоловіків і гроші, а також наші міські й державні бюджети відбулася 30 серпня у форматі медіа-кав'ярні, яку зініціювали Волинський прес-клуб і Гендерний центр для волинських журналістів, повідомили організатори заходу.
Відповідь на основне дискусійне питання – чи гроші мають стать? – допомагали знайти: Тетяна Іваніна – національний експерт з гендерного бюджетування Фонду Ф. Еберта (ФРН) і Наталія Рябушенко – консультант із гендерного бюджетування, економіст, експерт ВОГО «Гендерний центр».
Із моменту свого виникнення, а це близько 2 тисячі років до н.е., гроші відіграють у житті людини дуже важливу роль. Щороку кожна держава формує річний бюджет, який містить статтю «Видатки». Але хто ті особи, на яких витрачаються державний і міський бюджети: які їх вік, стать, потреби? Які частки коштів отримують жінки та чоловіки і чи загалом проводиться такий аналіз? Чи справедливо ми розподіляємо сімейний бюджет? Кому більше треба – чоловікам чи жінкам і на що саме? Ці та інші питання з'ясовували учасники зустрічі не лише теоретично, а й практично. Вони розподіляли золоті монети чоловікам і жінкам залежно від їх представництва в різних сферах – «створювали» перший в Україні гендерний бюджет і формували місячний бюджет типових українських сімей.
«Якщо ви хочете знати, як розвивається країна, подивіться на бюджет цієї країни і як вона витрачає гроші на жінок і дітей. У нашій державі в основі розподілу – людина, душа населення. Але хто ця людина? Має бути людина якась конкретна. Наприклад, чи живу я в селі і чи є в мене робота. Або мені три рочки, і в мене купа потреб – починаючи від морозива і закінчуючи іграшками. І літня людина, якій зовсім інші види послуг потрібні. А реально ці моменти ніхто не враховує. Держава має подумати, хто ця людина. Хоча б із точки зору – чоловік це чи жінка, і які в них потреби. В цьому випадку ми можемо говорити про гендерний бюджет», – розповіла Тетяна Іваніна.
У повідомленні йдеться, що сплачуючи державі кошти у вигляді податку, соціального внеску та інших платежів, людина хоче отримати від неї певні послуги. На сьогодні українська держава, на жаль, не забезпечує потреби своїх громадян повною мірою, а в окремих сферах загалом не виявляє жодних кроків. Під час гендерного бюджетування в центрі уваги стає не людина, як узагальнений образ, а конкретна людина з її статтю, віком, місцем проживання і реальними потребами.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Петя і Валя Показати IP 2 Вересня 2013 18:50
нема куди гроші дівати. Аби були гроші то розподілемо. дайте можливість працювати створюйте місця робочі. А то ви так заробляєте а ми ерунду слухаємо і лапшу знімаємо з вух
Семен Показати IP 2 Вересня 2013 21:43
Вот наплодила вольная украина специалистов-магистров некуда им ум деть, пол денег определяют, небось у кто-то и кандидатскаю на эту тему.
ЗА ТВЕРЕЗУ УКРАЇНУ !!!! БЕЗ ЛІНКІВ Показати IP 2 Вересня 2013 21:53
РЯТУЙТЕ УКРАЇНУ ХЛОПЦІ !!!! Клята алко-зараза уразила українців. От тому і живемо в такій ж*пі, бо всі бухають кругом, п"яні повертаються вночі з гулянок, сцють і блюють в ліфті, засер*ють під"їзди, а потім всі дивуються, чого бардак кругом такий! Кляті алканафти придумали собі "священний напиток", і тичуть те лайно всім "випий з нами", "ти мєня уважаєш", і ніяке свято без того лайна не обходить, "освячують" тим спиртовим лайном все - від весілля до похорону... потім сідають п"яні за руль, калічать і убивають людей... Замість того, щоб вкладати гроші в родину, в зручний побут, то пропивають, прогулюють все на тупих п'янках-гулянках, і попридумували дебільних прикмет "на коня", "за здоров'я" - а насправді тільки біда і болячки від того бухла! Не буде в цій країні порядку доки алкоголь має такий "культурний вплив" на всі явища! =========== Більшість злочинів в Україні скоюється у стані алкогольного сп"яніння НЕ ДОПУСТИМО ПОШИРЕННЯ АЛКОЗАРАЗИ!!! ЗА ТВЕРЕЗУ НАЦІЮ!!! СЛАВА УКРАЇНІ - ГЕРОЯМ СЛАВА!!!! ============== Ганьба алкогольним "цінностям"!!!!! =====================
...чех... Показати IP 2 Вересня 2013 22:09
..."..в то время, когда наши корабли бороздят наш театр.."....це називається іще, що бачу про те і співаю.....брєд повний з такого їхнього заходу...краще ішли б картоплю копати....
андрiй76 Показати IP 2 Вересня 2013 23:44
Краще б лучанок навчили як ЗАРОБИТИ сімейний бюджет,а вже просрати його вони вміють без таких ось дибільних лекцій.Правду кажуть: на якій то роботі поробити,щоб...НІЧОГО НЕ РОБИТИ(це я про цих лекторів та їхні заходи).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus