USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Лучани не можуть домовитися про приватизацію хати і землі

11 Березня 2016 12:01
Мешканці будинку на вулиці Нагірна, 14 не можуть досягти компромісу щодо користування майна, яке перебуває у спільній частковій власності. Замість суду вони прийшли шукати правди до депутатів Луцької міської ради та зарадити їм обранці громади не мають повноважень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру сьогодні, 11 березня.

До членів депутатської комісії звернулася лучанка Іванна Костюк, яка просить дозволити приватизувати частку земельної ділянки. Будинок за цієї адресою перебуває в спільній частковій власності. Тому, зазначає начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, власники мають спільно приватизувати землю для обслуговування будинку, а потім ділити землю відповідно до частки.

Фактично, кожна реконструкція, будь-які роботи мають бути за згодою всіх співвласників. Заявниця Іванна Костюк розповіла, що частку в будинку їй подарував дід. Але це майно досі записане на нині вже покійного чоловіка. В БТІ не погоджуються оформити документи, бо сусіди незаконно провели реконструкцію.

З сусідами домовитися, каже вона, не вдається – вони приватизовувати будинок не хочуть. Тож жінка звернулася до депутатів. Сусідка заявниці Людмила Оргáн каже, що вони не розраховували приватизовувати землю. Крім того, частина ділянки, де розташований їх гараж, перебуває в межах червоних ліній.

Фактично, з’ясували депутати, ці сусіди мусять домовитися між собою і спільно приватизувати майно і землю. А згодом через суд можна виділити частку земельної ділянки.

Власне, суд також може визначити право на виокремлення частки, якщо є перешкоди в користуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іванна Костюк Показати IP 11 Березня 2016 17:43
Дуже дякую ВОЛИНСЬКИМ НОВИНАМ за висвітлення інформації. Насправді інформація державного рівня. Наш уряд поприймав такі закони, за якими сусіди, рідня починають конфліктувати та сваритися.Тому що одну сторону влаштовує все як є, а інша сторона не може вступити в права власності на належне їй майно. Частка земельної ділянки була виокремлена ще у 1976 році і претензій у обох сторін щодо землі та частки будинку не має. За що платити гроші СУДУ????
?? Показати IP 12 Березня 2016 12:52
хату спалити -землю селянам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus