USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Лучани заборгували майже 44 млн за комунальні послуги

16 Жовтня 2019 08:00
Майже тисяча споживачів боргує комунальним підприємствам міста, а відповідно й територіальній громаді, майже 44 мільйони гривень.

Про це стало відомо під час робочої наради з керівниками комунальних підприємств міста щодо вирішення питань погашення заборгованості споживачів за надані їм послуги, яку провів перший заступник міського голови Григорій Недопад, йдеться на сайті Луцької міськради.

Він наголосив, що метою заходу є пошук спільних можливостей ведення претензійної роботи з недобросовісними лучанами, які систематично не платять за надані їм опалення, холодну та гарячу воду, послуги з вивезення сміття чи утримання будинків.
Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк зазначив, що майже тисяча споживачів боргує комунальним підприємствам міста, а відповідно й територіальній громаді, майже 44 мільйони гривень. Сформовано список боржників. 140 осіб мають борг від 80 тисяч гривень. За його словами, згідно чинного законодавства до таких осіб можна у судовому порядку застосувати таку дію, як вилучення житла. Постійно ведеться судово-претензійна робота, але, на жаль, часто судові виконавці не можуть стягнути борг.

Віктор Гуменюк наголосив, що варто об’єднати позивні вимоги усі комунальних підприємств в одне. За його словами, якщо споживач боргує за холодну воду, то, як показує практика, він боргує і за опалення, і за вивіз сміття, і за утримання будинків. Він зауважив, що щомісяця його підприємство втрачає 250 тисяч гривень через боржників.
Депутат міської ради Андрій Козюра зазначив, що борги населення є справді проблемою, адже це значне навантаження на бюджет комунальних підприємств. За його словами, позовно-претензійну роботу необхідно проводити. По кожному боржнику має бути рішення суду. Часто державні судові виконавці не можуть стягнути заборгованість. Однак, за його словами, лучани захочуть продати житло, переоформити його чи передати у спадщину, тоді вони цього не зможуть зробити, поки не погасять заборгованість.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що у тижневий термін мають сформувати єдиний уточнений список боржників. Потому уже будуть узгоджувати подальші кроки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Виконавець Показати IP 16 Жовтня 2019 08:08
То може пора нам нормальну зарплату платити, а не ті копійки і може ми почнемо стягувати, а то самому на комуналку не хватає
Віта Показати IP 16 Жовтня 2019 09:05
А може це влада задалжала людям?! Все крадуть грабують собі жирують а люди заборгували?!!! Ганьба владі яка нічого для простих людей не робить а тягну останню копійку а олігарци процвітають грошима давляться
Лучанин Показати IP 16 Жовтня 2019 09:22
Ще підвищити тарифи і борги відповідно зменшаться! Отакий невеселий сарказм****
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2019 16:13
Напишіть яку зарплату мають управлінці ЖЕКів,луцьктепло,водоканал...обленерго іта інші "керівники" компідприємств. Напишіть що люди кажуть про ті послуги що їм навьязуються за величезну плату

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus