USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин став жертвою шахраїв: заплатив та не отримав енергоощадні вікна

27 Березня 2017 20:20
До луцьких пенсіонерів прийшли ввечері майстри та запропонували 30% знижки на нові вікна. Коли власники дали понад 11 тисяч гривень завдатку, то зрозуміли, що їх хочуть обманути. До сьогодні ані грошей, ані вікон. Таких «клієнтів», які звернулися в правоохоронні органи за справедливістю, вже троє.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, конфлікт лучан із підприємцем Наталією Яремчук, яка є власником салону вікон та балконів, відбувся наприкінці 2016-го року. Тоді лучанин Андрій розповідав, що його тестя шахрайським методом переконали купити вікна за 28 тисяч гривень, у той час, коли ринкова ціна 7,5-9,5 тисячі гривень.

Варто зазначити, що підприємець Яремчук у договорі вказала хибну площу вікон, чим збільшила вартість. Проте, коли цей факт виявили, то фірма повертати гроші відмовилась.

Аби захистити свої права, Андрій звернувся до правоохоронців та в управління у справах захисту прав споживачів, де сказали, що скарги на недобропорядність підприємця надходили вже й раніше.

Із приводу цього конфлікту правоохоронці розпочали досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України.

«Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років», - прописано в законі. Слідство триває і досі.

«Досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні триває, а тому виключно на підставі отриманих доказів та інших даних, буде здійснена їх об'єктивна оцінка та стане можливим прийняття законного обгрунтованого процесуального рішення щодо наявності чи відсутності в діях конкретних осіб ознак кримінальних правопорушень», - йдеться у відповіді на письмовий інформаційний запит.

Втім, підприємцям вручення про підозру у вчиненні злочину не давали, мовляв, ще немає доказів.

«У кримінальному провадженні проведено необхідні слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, однак у даний час достатні докази для повідомлення конкретній особі про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення відсутні», - поінформували в поліції.
Та додають, що в журналі єдиного обліку заяв про кримінальні правопорушення Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області зареєстровано звернення трьох громадян щодо здійснення діяльності підприємцем Яремчук Н.С.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
124123 Показати IP 10 Травня 2017 20:18
Шахрайку потрібно наказати по закону! НЕХАЙ відповідає за свої вчинки!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus