USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Енергоощадні вікна чи шахрайські схеми: лучанин дав гроші, а вікон немає

7 Березня 2017 19:00
Ввечері прийшли у квартиру люди, переконали власників купити у них енергоощадні вікна й запропонували величезну «знижку». Втім, досі ні грошей, ні вікон лучани не мають, а поліція розпочала слідство за підозрою «шахрайство».

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся лучанин Андрій, аби розповісти, як він, з його слів, став жертвою аферистів.

«Наприкінці року до тестя ввечері зайшли люди й психологічним обманом переконали підписати на місці контракт, щоб купили в них енергоощадні вікна. Їм почали говорити багато цифр, сум. Сказали, що вартість заміни у них 4 вікон - 36 тисяч гривень, але зроблять спеціальну знижку на 9 тисяч, от і виходить вартість - 24 тисячі гривень. Я аж похолов, адже мій колега в своєму будинку 12 вікон за 28 тисяч гривень поставив.

Наступного дня їду до них в офіс за адресою проспект Волі 66. Це підвальне приміщення, там мене зустрів п’яний працівник. Це була субота. Я одразу викликав знайомого юриста та міліцію. Розповів правоохоронцям ситуацію, а ті кажуть, що вони розуміють, що це шахрайство, але нічого не можуть зробити, бо є підписаний договір. Втім, заяву прийняли. Далі приходить власниця - підприємець Наталія Яремчук. Я кажу, щоб повернули гроші. На що чую відмовку, ніби кошти відправили на завод із виготовлення вікон, але це була субота, а банки не працюють – обман йшов за обманом. Тому вона сказала, аби на її ім’я написали заяву, що ми і зробили», - розповідає Андрій.
Зі слів чоловіка, його тестю пообіцяли знижку 37% із кінцевою сумою близько 24 тисячі гривень, хоча ринкова вартість цих робіт - 7500 гривень із середнього профілю, а з дорожчого німецького – 9500 гривень.

На свій лист отримав відповідь, що підприємець готова віддати половину завдатку, або ж вставити вікна за умови сплати повної суми, яку раніше узгодили.
«Я ще провів такий експеримент: зателефонував у цей горе-салон вікон, дверей та балконів із незнайомого номеру й сказав, що хочу собі вставити нові вікна, дав розміри, які вони й брали вже у тестя й попросив, щоб сказали, яка буде ціна. Одразу на мене почали тиснути: ми до вас приїдемо, всі заміри зробимо самі, я сказав, що заміри маю, цікавить ціна. І от, висилають повідомлення, де вказана сума 10,732 тисячі гривень. Зауважу, що моїми батькам вони казали, згідно з цими замірами, ціну 36 тисяч гривень, а зі «знижкою» - 24 тисячі гривень. Просто шахраї, нічого додати», - наголошує Андрій.
Після цього лучанин знову поїхав в салон вікон, дверей та балконів, де й зрозумів, що не лише його одного ошукали.

«Заїжджаю до того підприємця, а в приміщені темно, нікого немає. Думаю, що вже втекли, запитую в сусідніх магазинах, а мені говорять, що днем раніше забіг до них якийсь чоловік, побив всіх сильно, все було в крові. І я зрозумів, що не один такий. Бачу, там поряд крутиться ще одна людина. Підійшов запитати, чи теж проблеми з цією фірмою має. На що той розповів свою історію, що його мама вже поважного віку поверталася з ринку, її по дорозі перестріли «майстри», вмовили ставити нові вікна й взяли 2 тисячі гривень завдатку та з кінцями, вікна не поставили, гроші не вернули», - говорить чоловік.

Зауважимо, що з цього приводу відкрили кримінальну справу та досі триває слідство щодо підозри умисного заволодіння чужим майном.
Те, що подібний конфлікт клієнта та підприємця - непоодинокий, підтвердили й в Інспекція з питань захисту прав споживачів у Волинській області. Зі слів захисників, їм надійшло 5 скарг, але перевірку, кажуть, що не можуть провести, бо не мають повноважень через незавершене реформування.

Все ж таки Андрію таки вдалося знову зустрітися з Яремчук, більше того, він зауважив, що майстри записали невірну площу в контракті, відповідно, він неправильний.

«Я вже подумав може дійсно хай ставлять вікна та й по справі, бо все так довго тягнеться. Але думаю, чи вони справді будуть якісні. Я звернувся в спілку захисту прав споживачів і розказав про свою проблему. Сказали, що вже за цією фірмою є подібні 4 справи. Я зідзвонився з тими потерпілими, а мені кажуть, що одним привезли вікна завеликі й півстіни роздовбували, іншим поставили вікна, але вони відкриваються зовсім в інший бік, ніж мали, та й колір не той. То я подумав навіщо мені таке щастя, щоб потім викинути їх і купувати нові!?

Більше того, побачив, що вони неправильно склали договір. Вони записали загальну площу вікон 14.3, тому й сума велика вийшла, бо насправді площа - близько 10 метрів квадратних. Їм довелося б в одне вікно півтора пхати. Тому, зустрівшись знову з підприємцем, попросив повернути кошти, бо погані розміри, контракт неправильний. На що мені запропонували переписати договір і запропонували меншу суму коштів», - каже лучанин.

Документи зі знижкою пенсіонерам та договір, де зафіксована площа 14.3 метри квадратних.
На усі ці звинувачення пані Наталія Яремчук відповіла, що всі спори вирішує у судовому порядку. На запитання, скільки подібних скарг уже раніше надходило від клієнтів і, як давно вона працює у Луцьку – кинула слухавку.

До слова, матеріали справи внесені до ЄРДР від 30.12.2016-го року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України.

«Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років», - прописано в законі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 7 Березня 2017 20:22
5-те фото! Ось як повинні виглядати фотодокази погроз деяким волинським депутатам.Укроп forever!
анонім Показати IP 7 Березня 2017 21:37
і на роботу "запрошують" всіх підряд на всі вакансії))))))) прикрийте канторку, не обнадьожуйте людей, які шукають справжню роботу
Анонім до анонім Показати IP 7 Березня 2017 23:45
да!але там повний неадекват
Анонім Показати IP 8 Березня 2017 08:53
Там ще більше тих , хто довірив їм гроші по договору, переважно пенсіонери, не всі мають можливість ходити по інстанціях, ця справа має набути більше розголосу щоб ці шахраї не мали змогу працювати
Йойо Показати IP 3 Липня 2017 18:59
Они правильно убеждали людей, а роботу хорошою давали....все би били такие как они уже давно Украина била в первих рядах Европи а не в *опе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus