USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк - з бюджетом на 2013 рік

26 Грудня 2012 18:03
Луцька міська рада ухвалила головний фінансовий документ обласного центру на 2013 рік.

Відповідне рішення депутати ухвалили 26 грудня.

Начальнику міського управління фінансів та бюджету Лілії Єловій, яка доповідала з питання бюджету, довелося відповісти на чимало запитань обранців громади.

Так, депутат Андрій Калахан цікавився міжнародними проектами, в яких бере участь Луцьк. «Чи не могли б ви пояснити їх суть. І яким буде економічний ефект?» - запитав він.

Доповідач не мала відповідей на ці запитання, тому слово передали начальнику управління економіки Любові Ковпак, яка розказала, що, відповідно до одного з проектів, в місті утеплять кілька об'єктів штибу шкіл чи дитячих садків. Щодо інших - пообіцяла депутату надати інформацію ближче до завершення сесії.

Натомість члена фракції ВО «Батьківщина» Андрія Осіпова хвилювало недофінансування захищених статей бюджету. Зокрема, заробітна плата для освітян та медиків. «Яким чином буде подолана ця проблема?» - сказав він.

Єлова відповіла, що сподівається на державний бюджет. Тобто, на те, що зі скарбниці України надішлють решту коштів, яких, нагадаємо, поки не вистачає на один місяць.

Водночас депутат Микола Дендіберін питав, чи буде облаштована медична амбулаторія поблизу Київського майдану. На це міський голова Микола Романюк зауважив: «Буде. Ми вже знайшли приміщення на вулиці Дубнівській».

Темою штатного розпису Луцької міської ради цікавився однопартієць Юлії Тимошенко Олександр Пилипович, який сказав, що в 2006 році в мерії працювало понад 350 осіб, а тепер - 469. «В час, коли йде важкий 2013 рік, чи подавали ви пропозиції скорочення апарату?» - мовив він.

Єлова відповіла обранцю громади, що нині в штатний розпис вписали секретарів, прибиральниць тощо, тому він побільшав, а мер нагадав депутату, що протягом останніх двох років працівників муніципалітету зменшилося на 20%.

Зрештою, задавши доповідачу понад 20 запитань, депутати припинили обговорення та взялися голосувати і вирішили затвердити бюджет міста на 2013 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аправпр Показати IP 26 Грудня 2012 18:27
це знову нехватає коштів освітянам? Знову за свій рахунок? Добре, що хоч нашим депутатам хватає бюджету, і на різні бандерштати.....
Лучанин Показати IP 28 Грудня 2012 20:54
В бюджеті ніколи не хватить грошей, отже міська рада так роздула штати, що забрала Будинок побуту на вул.Лесі Українки під другу міську раду. Абсурд. Ще такого не було ні при якому меру. Дороги не чистяться, нічого в місті для людей не робиться, натомість собі роблять комфорт і затишок. Я не здивуються, якщо міська рада займе ще й приміщення пластмасового заводу. Отже в міській раді стільки працівників, як на велткому підприємстві..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus